Connect with us

Politika

KONJEVIĆ: Odbio sam Šaranovićev poziv da se vidimo

Published

on

Konjević

Član Odbora za bezbjednost i odbranu Raško Konjević (SDP), večeras je za TVCG kazao da je novoimenovani VD direktora Obavještano-bezbjednosnog direktorata Aleksandar Šaranović, zvao da se vide, što je Konjević odbio.

Konjević je poziv od Šaranovića dobio, kao što je kazao, nakon što je javno pitao da li su tačne informacije da je protiv majora Vojske Crne Gore Radula Čovića, koga je vršilac dužnosti  Obavještajno bezbjednosnog direktorata OBD postavio za svog saradnika, vođen postupak zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u Vojsci Crne Gore dok je bio u štabu NATO-a u Poljskoj.

“Gospodin Šaranović me je zvao da se vidimo. Uz dužno poštovanje gospodina Šaranovića, osim insitucionalno, nemam nikakvu potrebu da se gledam sa bilo kim. Dakle, sa jedne strane imate želju da privatno komunicirate sa članovima Odbora, a sa druge, dajete saopštenja koja ne govore ni o čemu”,istakao je Konjević.

On napominje da nije dobio precizan odgovor na pitanje da li je Čović, koji je prema medijskim navodima postavljen za jednog od najbližih saradnika v.d. direktora Obavještano-bezbjednosnog direktorata, kompromitovao ili pokušao da kompromituje podatke NATO-a.

“Da li je to lice, to vojno lice bilo na pripremama u NATO štabu u Poljskoj i da li je tokom tog boravka – pripremama u smislu naredne NATO misije, kompromitovalo ili pokušalo da kompromituje neke NATO podatke? Da li je NATO o tome obavijestio Ministarstvo odbrane i da li je to vojno lice odmah vraćeno u Crnu Goru i protiv njega pokrenuti odgovarajući proceduralni postupci”, pitao je Konjević.

Ministarstvo odbrane danas nije odgovorilo na pitanje koje je Konjević javno postavio,  niti je demantovalo medijske navode vezane za imenovanje Čovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije