Connect with us

Politika

KONJEVIĆ UPUTIO DOPIS KRIVOKAPIĆU: Zatražio više materijala u vezi sa posljednjom emisijom obveznica

Published

on

Raško Konjević, SDP CG

Šef kluba poslanika SDP-a Raško Konjević je od predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića tražio da mu, shodno Poslovniku Skupštine dostaviti više materijala u vezi sa posljednjom emisijom obveznica vrijednom 750 miliona eura.

Konjević je tražio informaciju o polaznim osnovama za realizaciju emisije obveznica koje će biti izdate/emitovane na međunarodnom tržištu u 2020 ili 2021 godini koja je razmatrana na sjednici Vlade 7.12.2020. godine, Zaključak br. 07-208 sa iste sjednice, kao i fonografski zapis te sjednice.

Konjević u dopisu Krivokapiću navodi da je u materijalu dostavljenom poslaničkim klubovima navedeno da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja sarađivalo sa bankama i pravnom kućom LINKALTERS, pa Konjević od premiejra traži i Ugovor koji je potpisan sa pravnom kućom LINKALTERS i Informaciju na kojoj sjednici je Vlada razmatrala Ugovor i dala saglasnost za potpisivanje istog, kao i proceduru izbora i zakonski osnov na osnovu kojeg je ova pravna kuća izabrana za posao emitovanja državnih obveznica.

“Vjerujem da tražene informacije možete dostaviti do petka 18.12.2020. u cilju pripreme za naš sastanak koji ste zakazali za subotu 19.12.2020. godine u 10 časova” naveo je Konjević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije