Connect with us

Politika

KORAĆ: Nikšić je Vučiću pokazna vježba

Published

on

Srbija se vrlo direktno umiješala u lokalne izbore u Nikšiću, kaže profesor Filozofskog fakulteta Beogradskog univerziteta Žarko Korać.

“Šalju se lokalni funkcioneri SNS da učestvuju u kampanji, obezbjeđuje se finansijska podrška i vodi se medijska kampanja u beogradskim tabloidima. S obzirom da je poslije Drugog svjetskog rata jedan dio Vojvodine primio koloniste iz Crne Gore, podružnice SNS u tim mjestima zovu ljude po kućama sa pitanjem da li imaju rodbinu ili prijatelje u Nikšiću sa zahtjevom da ih zovu i traže da glasaju za prosrpske stranke i koalcije”, pojašnjava Korać .

Srpski predsjednik, ocjenjuje Korać, više ne bira sredstva da Crnu Goru “izvede na pravi put” i svoju jako oslabljenu međunarodnu poziciju izborom američkog predsjednika Bajdena ojača u regionu.

“U stilu mogu mnogo štete da vam napravim u regionu”, kazao je Korać.

Vučić se, kako kaže, ponaša kao da je Nikšić u Srbiji i to je, kako dodaje, valjda najtačniji odgovor zašto se ovako ponaša vlast u Srbiji.

“Vučić želi današnjoj vlasti u Crnoj Gori da demonstrira od koga ona zavisi. Nema tu ničeg altruističkog, to je poruka biračima prosrpskih stranaka i nj ihovim liderima da je nj ihov šef u Beogradu i da samo on može da im pomogne. Smrću mitropolita Amfilohija SPC nema više isti uticaj u Crnoj Gori i Beograd je direktnije priskočio u pomoć. Ovo je za Beograd takozvana pokazna vježba”, ističe Korać.

Komentarišući pitanje o odnosima u koaliciji koja čini vlast u Crnoj Gori, Korać poručuje da ih još zajedno drži opijenost vlašću, ali da neće dugo, poručujući da URA više ne postoji i da je to “bila šarada za jednokratnu upotrebu”

“Vjerujem da su koalicioni odnosi loši, ali su još toliko opijeni vlašću da to za sada kriju. Neće to dugo”, ocijenio je Korać.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije