Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ- PECUTO: Uskoro komisija za implementaciju ugovora sa Svetom Stolicom

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa apostolskim nuncijem u Crnoj Gori sa sjedištem u Sarajevu, nadbiskupom Luiđijem Pecutom i nadbiskupom barskim Katoličke crkve u Crnoj Gori, monsinjorom Rokom Đonlešajem, a povodom namjere da se formira nova Mješovita komisija za implementaciju Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice.

Krivokapić je, kako se ističe u saopštenju, istakao potrebu za skorim formiranjem Komisije, kao i da će na njenom čelu sa crnogorske strane biti ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Predsjednik Vlade je istakao da očekuje da će formiranjem Mješovite komisije započeti njen intezivan rad, koji će doprinijeti bližoj saradnji i daljem poboljšanju odnosa Crne Gore i Svete Stolice.

Ocijenio je da Ugovor, kao međunarodno-pravni instrument koji definiše položaj Katoličke crkve u Crnoj Gori, predstavlja platformu i značajan podsticaj za dalje produbljivanje i unapređivanje ukupnih međusobnih odnosa, kao i da predstavlja realan pokazatelj punog uvažavanja Crne Gore prema građanima katoličke vjeroispovijesti.

“Crna Gora je spremna za dalje unapređivanje bilateralnih veza sa Svetom Stolicom u svim segmentima, kao i za nastavak međusobnog dijaloga na ekspertskom, visokom i najvišem nivou“, kazao je Krivokapić.

Pecuto je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će Komisija uskoro biti formirana, poručivši da je važno da se ide naprijed, te da Sveta Stolica želi najbolje moguće odnose s Crnom Gorom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije