Povežite se sa nama

Politika

KRIVOKAPIĆ: Rekonstrukcija Vlade u prihvatljivim granicama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ostavio je mogućnost da crnogorska Vlada koja je formirana 4. decembra bude rekonstruisana.

On je, nakon dvodnevnih razgovora sa liderima Demokratskof fronta (DF) Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kazao da su oni potvrdili da su zainteresovani da Vlada opstane četiri godine.

“Ja sam kao premijer prihvatio da pričamo o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive, prirodne i koje mogu uticati na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke, u saradnji sa parlamentom”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da je kultura dijaloga mjera demokratije, te da će češće organizovati sastanke koji mogu biti korisni i dati jasne poruke i sugestije.

Krivokapić je na parlamentarnim izborima 30. avgusta bio nosilac liste oko DF-a ali se u medjuvremenu od njih distancirao i približio Demokratama Alekse Bečića i URA Dritana Abazovića.

DF je najveći kritičar u parlamentu Krivokapićeve Vlade koju čini 12 ministara odnosno “aspostola” , najvećim dijelom do naimenovanja nepoznatih crnogorskoj javnosti. Većina ih je bliska Srpskoj pravoslavnooj crkvi kao i sam premijer.

Na lokalnim izborima  u Nikšiću premijer je podržao koaliciju oko Demokrata u kojoj je učestvovala i grupa gradjana koju je predvodila njegova savjetnica. Ta grupa je imala i podršku episkopa i aministratora Mitropolije crnogorsko primorske Joanikija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije