Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ TVRDI DA VELJOVIĆ PREDVODI KOMITSKO PATRIOTSKI POKRET: Državu još niko nije pobijedio, neće ni danas, ni ubuduće

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je uputio poruku građanima Crne Gore. On je poručio da savjetnik predsjednika i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović predvodi Patriotsko komitski pokret, koji je “svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog oragana”. Krivokapić smatra da se sadašnja opozicija još uvijek ne miri da tim da je izgubila vlast. Premijer u obraćanju javnosti poručuje i da državu niko nije pobijedio, ali i da je obaveza svih da pozovu svoje pristalice da prestranu sa okupljanjima.

Njegovu poruku prenosimo integralno:

„Uvaženi narode Crne Gore,

Vrata slobode i demokratije u Crnoj Gori su odškrinuta, ali to nije razlog da ovih dana prisustvujemo okupljanjima koja na određeni način krše tu slobodu, zaustavljajući slobodu nekih drugih, koji bi samo da se slobodno kreću. Demokratija podrazumijeva i proteste, ali ti protesti moraju biti u duhu demokratije, a to znači, bez poruka mržnje, šovinizma i isključivosti.

Crna Gora posljednjih dana sluša poruke koje nikada do sada u Crnoj Gori nisu bile prisutne, a to su poruke podjela na došljake i domoroce, starosjedioce i izbjeglice. Isto tako, slušamo prijetnje poslanika, “puštanjem zvijeri iz kaveza”, mnoge poruke mržnje, čak i nasilja, i na kraju ti isti, koji podstrekavaju na nasilje, očekuju da se u Crnoj Gori desi, kako nam nameću, Crnogorsko proljeće, aludirajući vjerovatno na Arapsko proljeće. Te godine i ta proljeća su prošla.

Mi danas živimo za novu budućnost i tu budućnost ćemo ostvariti svi zajedno pomireni i profesionalno obavljajući svoje funkcije. Mi sada spremamo crnogorsko ljeto, da nasi građani ovu turustičku sezonu dočekaju spremni, a naša država da im pomogne u tom poslu. Slike koje neko želi da pošalje sa crnogorskih ulica rade direktno protiv države, njene privrede i protiv svih onih koji vrijedno rade. Obaveza svih političkih subjekata u Crnoj Gori je da pozovu svoje pristalice, da odustanu od okupljanja i kontraokupljana, da ostanemo svojim kućama, i da se okrenemo svakodnevnim obavezama, miru, redu i radu.

To je naša jedina obaveza u preporodu Crne Gore. Niko ne treba da brani Crnu Goru od Crnogoraca, jer mi ovdje svi živimo kao građani koji vole svoju zemlju. Posebnu pažnju bih usmjerio na prethodnu vlast, a sadašnju opoziciju koja ima odgovornost, jer se oni još uvijek ne mire sa tim da su izgubili vlast. Naravno, njihovim gubljenjem vlasti, nije izgubljena Crna Gora, ni njen narod. Mi znamo domaćinski da vodimo ovu Crnu Goru i ova Vlada i Skupština, a nadam se da će našem radu da se priključe i ostale institucije Crne Gore. Nemojte da vas brine to što oni koji su sve ostvarili u bezakonju i rukovođeni svojim interesima žele da Crne Gore dovedu u neko novo stanje u kom se oni najbolje snalaze, a to je stanje haosa i nereda. U tom stanju zasigurno jedan čovjek rukovodi tim aktivnostima, a to je savjetnik predsjednika Crne Gore gospodin Veljović, koji je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa, koji rukovodi Komitsko patriotskim pokretom.

Znamo da ovo sve finansira organizovani kriminal u dosluhu sa političarima, jer oni na taj način čuvaju svoje interese. Zašto je to tako, zato što se korupcija svodi na nulu, a kriminal na najmanju moguću mjeru. Crna Gora nije kriminalna država, Crna Gora nije država nepotizma, Crna Gora je država dobrih domaćina. Građane Crne Gore pozivam da ne nasjedaju na pozive onih koji su se ogriješili o mnoge zakone, pa bi sada da i njih uvuku u bezakonje. Državu još niko nije pobijedio, neće ni danas, ni ubuduće. A Crna Gora je država svih njenih građana, koji žele da je grade, a ne razgrađuju“, navodi se u poruci premijera Zdravka Krivokapića.

3 Comments

3 Komentara

  1. Darko S ??

    11.04.2021. at 20:26

    Treba da se zapitas stoji li narod koji je nezadovoljan tobom i tvojim apostolima. A sto se Veljovica tice uvijek je dobrodosao medju iskrene crnogorce…..
    U svakom slucaju Veljovic je izabrao pravu stranu.
    I zapamti moj Zdralje, pokoljenja djela sude!!!
    Siguran sam da će se pokoljenja stidjeti tebe a ne nas i Veljovica.
    Nek je vjecna Crna Gora

  2. Darko S ??

    11.04.2021. at 20:42

    Nerado moram priznat da se slazem sa tobom Rukoljube. Drzavu niko nikad nije pobijedio. A Crna Gora ce ti dokazat da je neces ponizavat i vidjet ces da ces zavrsit na smetlistu politicke istorije. Crna Gora ce pobijedit tebe i tvoje apostole.
    Bivsem direktoru zamjerka sto ti nije pokazao snagu drzave no te je pustio da litijatijas mjesecima po drzavi. Svudje po svijetu se cirkusi odrzavaju nedje na neku ledinu a ne po ulicama. Ali eto i tada smo dokazali da imamo razumijevanja prema vama drugacijima.
    Ne zaboravi kad te budu smijenili da sa govornice viknes:”NEK JE VJECNA CRNA GORA”…..

  3. Obrad Pavlović

    13.04.2021. at 20:48

    Oksimoron lišen duhovite poente nije ništa drugo do obična besmislica. Sipati besmislice kao iz rukava i ostajati živ, ostajale bi nevidljive da onaj ko ih izgovara nije tako visoko pozicioniran. Kaže da – državu niko nije pobjedio, a zar nije pobjeda nad državom i to što je on zasjeo u fiotelju, koju zaslužuje jedino produžetkom svojih leđa. A nekima misao od produžetka leđa do centralnog organa nervnog sistema putuje toliko dugo – da nerijetko uopšte ne stigne.Najbolji primjer je izbor kabineta…Zlobnici tvrde da to čak nije ni bio njegov izbor, što je još gore Zbog toga se dešava da mu se ministri odmeću u hajduke, nadmećući se u tome ko će odvaliti monumentalniju glupost, a hajdučija je uvod u sveopštu anarhiju.
    “Sloboda nije ono što mi omogućuješ – već nešto što mi ne možeš oduzeti” rekao bi Viktor Ivančić, okorjeli “Ustaša” po mjerillima početničko-četničke apostolice, koja došljedno razgrađuje Crnu Gore, a ne gradi ništa, nalik onim Vilama, koje su rušile Skadarske građevine. Apostolica “četvororesornuša” sigurno nije čitala epsku pjesmu “Zidanje Skadra”, a mogla bi da joj bude svojevrsna opomena. Ne bi bilo loše ni da je pročita Premijer, makar koliko to bilo kasno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije