Connect with us

Politika

LEKIĆ: Bregzit neće uticati na odnose Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva

Published

on

Foto: skupstina.me

Bregzit neće smanjiti intenzitet odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, već će dati novu notu razvoju partnerstva dvije države, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Lekić je razgovarao sa sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Karen Medoks.

„Lekić je, ističući značaj Ujedinjenog Kraljevstva za region Zapadnog Balkana i svijet u cjelini, naglasio je da ova država predstavlja svojevrsni uzor za Crnu Goru kada su demokratski standardi i vladavina prava u pitanju“, kaže se u saopštenju.

On je istakao da „Bregzit“, zasigurno neće smanjiti intenzitet odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, već da će naprotiv, dati novu notu razvoju partnerstva dvije države.

Navodi se da je Medoks čestitala Lekiću izbor na važnu funkciju i kazala da očekuje da će tokom svog mandata doprinijeti jačanju parlamentarne saradnje dvije države.

„Ona je kazala da je glavni prioritet diplomatskih misija Ujedinjenog Kraljevstva u regionu Zapadnog Balkana očuvanje mira i stabilnosti, imajući u vidu moguće refleksije na stabilnost cijele Evrope“, kaže se u saopštenju.

Iz Skupštine je saopšteno da je na sastanku je između ostalog bilo riječi i o funkcionisanju Skupštine i Vlade Crne Gore, aktuelnom procesu kohabitacije, kao i o pitanjima koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije