Connect with us

Politika

DŽONSON KRIVOKAPIĆU: Ovo je istorijski dan za Ujedinjeno Kraljevstvo

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić večeras se u Londonu sastao s britanskim premijerom Borisom Džonsonom. To je, kako je saopšteno iz Vlade, prvi bilateralni susret između premijera Crne Gore i Velike Britanije.

Džonson je, tokom susreta s premijerom Krivokapićem, rekao da mu je zadovoljstvo što ga je ugostio.

“Ovo je istorijski trenutak za našu državu, jer po prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima čast da ugosti premijera Crne Gore”, rekao je Džonson Krivokapiću, objaljeno je na Tviter nalogu predsjednika Vlade Crne Gore.

Podsjećamo, ranije danas je saopšteno kako Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformski put Crne Gore i spremni su da pruže svu neophodnu ekspertsku pomoć.

To je saopšteno tokom susreta Krivokapića s predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Lindzijem Hojlom.



Ranije danas, tokom sastanka Krivokapića s državnim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Stivenom Lavgrouvom, poručeno je da Crna Gora može računati na pomoć Ujedinjenog Kraljevstva i na putu jačanja institucionalnih sposobnosti.

Predsjednik Vlade razgovarao je u britanskoj prijestonici i sa predsjedavajućim Interparlamentarne grupe za Crnu Goru i članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Aleksom Sobelom, koji je rekao da je primjetno da Vlada ide demokratskim putem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije