Connect with us

Politika

LIBERALNA PARTIJA: Sramno, Abazović označio pola naroda kao kriminalce, da reaguje ombudsman

Published

on

“Današnja izjava potpredsjednika Vlade Abazovića da “pola Crne Gore ne spava” zbog ruke pravde koja radi, sramotna je pa čak i za njega”, saopšteno je iz Liberalne partije.

Potpredsjednik Vlade, kako su dodali, prevazišao je sam sebe, pa čak i svojeg kolegu Medojevića, u svojem magnovenju i visokom letu sa vrha vlasti.

“Abazović ide korak dalje pa bi da hapsi sve koji misle drugačije od njega očigledno, ili ti 325.000 Crne Gore koje je danas kriminalizovao. Na ovaj način niko nikada nije uvrijedio toliko građana”, navodi se u saopštenju.

Osim što se permanentno miješa u nadležnosti tužilaštva, pa i krši pretpostavku nevinosti, ustavno načelo, i unaprijed hapsi i osuđuje ljude koji samo daju izjave u tužilaštvu i uredno se vraćaju svojem poslu, on je počeo ozbiljno da ugrožava i osnovne ljudske slobode svih građana Crne Gore.

Svih, kako navode, jer je teško pretpostaviti ko sve ulazi u tu njegovu polovinu koja ne spava mirno. Pokušaji da kreira atmosferu straha, linča i nesigurnosti staljinističkim i gestapo metodama neće proći.

Liberali pozivaju ombudsmana, zaštitnika prava građana da hitno reaguje na ove gnusne uvrede naroda Crne Gore i upozori vrh vlasti da prestane sa šikanijom i stvaranjem psihoze te da poštuje podjelu vlasti na tri grane. Institucije sistema  trebaju podršku kako se ne bi urušile pod ovakvim političkim pritiscima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije