Connect with us

Politika

LOŠA i zapuštena infrastruktura jedan od glavnih razloga sprečavanja razvoja Nikšića

Published

on

Loša infrastruktura Nikšića jedan je od glavnih razloga koji sprječavaju razvoj grada, kazao je danas kandidat za odbornika sa liste “Crno na bijelo” Deni Popović.

On ukazuje da je suština politike liste “Crno na bijelo” briga o ljudima, solidarnost, stvaranje i razvoj i da zbog toga smatraju da, kako bi Nikšić postao pravi evropski i ekološki grad, mora da se razvija planski, a ne stihijski, kao što je to do sada bio slučaj.

“Neodgovorna lokalna politika mora se zaustaviti, a nakon prvog koraka – smjene režima DPS-a i njegovih satelita, slijedi kompletna analiza infrastrukturnih nedostataka i djelovanje u pravcu njihovog odstranjivanja. Prvi od ciljeva koji smo postavili u našem izbornom programu je završetak rekonstrukcije gradske pijace. Pored toga, izgradićemo stambene objekte za socijalno ugrožene građane i građanke”, kaže Popović.

Naglašava da lista iza koje stoji kao još jedan od prioriteta vidi i asfaltiranje makadamske ulice u naseljima Kličevo, Dragova Luka, Bistrica, Rubeža, Humci…

“Takođe, insistiraćemo na donošenju planova i mjera poboljšanja energetske efikasnosti u javnim i stambenim objektima. To podrazumijeva termoizolaciju fasada, osavremenjivanje načina zagrijavanja, solarne panele i slično. Uvešćemo rasvjetu u svako gradsko i prigradsko naselje.  Za vrijeme mandata od četiri godine izgradićemo minimum 10 igrališta za djecu i omladinu u mjesnim zajedicama sa najvećim brojem djece i otvorićemo minimum pet novih vrtića”, kaže Popović.

On ističe i da Nikšić ne zaslužuje da bude grad podjela, uništenja i odliva mozgova.

“Zato jedino u ovakvom domaćinskom upravljanju gradom vidimo šansu za bolju i bezbrižniju budućnost mladih naraštaja Nikšića. Zajednički, možemo! Crno na bijelo – Može Nikšić!”, ističe na kraju Popović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Obren

    28.02.2021. at 15:08

    Je li Deni punoljetan? Pitam za druga..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije