Connect with us

Politika

MANDIĆ: Amfilohije nije rekao da Dritan treba da bude glavni, da je živ ne bi bila ovakva vlada

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je gostujući na beogradskoj TV Happy, kazao da ljudi u Crnoj Gori ne mogu da se naviknu na promjenu vlasti, pišu Vikend novine.

“Mi smo 30 godina bili u tamnici, ropstvu. Sada kada smo izašli iz tog ropstva, prosto ne znamo da uživamo u toj slobodi, nego želimo poput zatvorenika da se vratimo ponovo u zatvor poslije 30 godina, gdje se mi, kao opozicija, najbolje snalazimo. Mi tu znamo pravila, znamo kako se borimo protiv režima”, rekao je Mandić.

On je podsjetio da je mitropolit Amfilohije uticao na formiranje sadašnje vlasti.

“Mitropolit Amfilohije u Manastiru Ostrog nije rekao da Dritan Abazović treba da bude glavni. U Ostrogu smo raspravljali da li da Zdravko Krivokapić bude mandatar ili ne. Ali niko nije dovodio u pitanje učešće svih partija koje su osvojile većinu u toj Vladi. Nakon Ostroga, naš kandidat za premijera šalje mejl, o tome postoji čitava prepiska, i naša koalicija dobija ministarskih mjesta i mjesto potpredsjednika Vlade. Onda je mitropolit obolio od korone, a nedugo zatim i umro. Istog dana kada je mitropolit Amfilohije preminuo, dobijamo novi zahtjevi to ekspertska vlada bez političara. Dok je bio živ mitropolit govorilo se o normalnoj raspodjeli”, kaže Mandić.

Mandić je rekao da je Krivokapićeva Vlada, koja se sigurno ne bi desila da je živ mitropolit Amfilohije, postala Vlada koja nije ekspertska nego nestranačka i koja ima manjinsku podršku u parlamentu.

Na opasku voditelja da je Dritan Abazović poslanicima bivše vlasti rekao da će sve da ih pohapsi i da za svakog ima ponešto, Mandić je odgovorio da to nije sve i da se prećutkuju neke stvari.

“Niko ne govori da je i ustao jedan poslanik DPS-a pa da mu je odgovorio istom mjerom da on i za njega ima nešto. Taj se detalj preskače”, rekao je lider DF-a

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Amerikanka

    16.01.2021. at 09:36

    Njih uopste nije blam da ovako direktno saopstavaju da je Risto sastavljao vladu. Dobro, svi to znamo ali makar da se zastide, zacrvene kad ovako jasno priznaju…..Nevjerovatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije