Connect with us

Politika

MARKOVIĆ: Biće promjena u rukovodstvu DPS-a

Published

on

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković izjavio je da na predstojećem kongresu ne treba očekivati značajnije izmjene programa te stranke ali da će biti kadrovskih promjena.

“Ključne odrednice programa DPS-a ne vidim spornim. Naprotiv. To je u suštini program koji je u kontinuitetu zadobijao podršku najvećeg broja građana. Ne treba stoga očekivati ni na predstojećem Kongresu značajnije izmjene našeg programa. Biće određenih prilagođavanja Programa novonastaloj situaciji, baš kao i u Statutu partije. Smatramo da partijske aktivnosti i infrastrukturu treba modernizovati kako bi bili efikasniji i bliži građanima i njihovim potrebama”, rekao ej on za Pobjedu.

On je medjutim dodao da su neophodne kadrovske promjene u rukovodećim organima partije, od mjesnih odbora pa nadalje.

“Dobijamo veoma jasne poruke našeg članstva, kao i naših simpatizera i glasača: DPS se mora prepoznavati po ljudima koji su u društvu prepoznati kao sposobni, vrijedni i neukaljani. Razumjeli smo tu poruku i neće biti kompromisa na toj temi.DPS nije ni od juče, ni od prekjuče. Iza nas su tri decenije u kojima smo izgrađivali povjerenje i obavezu da čujemo i uvažavamo mišljenja naših članova, ali i druga mišljenja.

Neki koji su juče stupili na političku scenu i koji pojma nemaju ni ko su njihovi glasači, a jedina obaveza koju imaju je ona prema njihovim sponzorima – dobro bi bilo da ponešto nauče i iz načina na koji DPS prihvata i ispravlja svoje greške. A to ćemo im veoma brzo pokazati i na najvišem stranačkom tijelu!”, rekao je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije