Connect with us

Politika

MARKOVIĆ: Nećemo dozvoliti izdaju nacionalnih interesa, eliminacija Zakona “sveta dužnost”

Published

on

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković ocjenio je za Pobjedu da postoji opravdana bojazan da potezi Vlade Zdravka Krivokapića pokazuju da novoj vlasti nije cilj promjena sistema na bolje, već da se sve radi kako bi se ostvarili ciljevi suprotni interesima Crne Gore, njene suverenosti i interesa njenih građana.

“Crnogorske patriote su već pokazale da se neće miriti sa izdajom nacionalnih interesa. Raduju me i okupljanja u brojne građanske inicijative, koje iskazuju odlučnost u odbrani evropske, sekularne i multietničke Crne Gore, što će sve osnažiti naš patriotski blok. Demokratska partija socijalista, a uvjeren sam i sve ostale procrnogorske snage u parlamentu nemaju prečeg zadatka nego da daju najveći mogući doprinos zajedničkoj borbi za odbranu naše istorije, naše tradicije, našeg imena i postojanja”, naveo je on u intervju za Pobjedu.

Upitan što će. kao državotvorna partija, preduzeti da zaštitite crnogorske državne interese, on je kazao da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je usvojen važiti tačno onoliko koliko će trajati ova Vlada.

“Eliminacija ovakvog zakona, zakona jedne crkve, koja je umislila da može da vlada Crnom Gorom, sveta je dužnost pojedinaca, stranaka i pokreta kojima je u srcu slobodna, građanska, nezavisna i evropska Crna Gora.Sama onolika hitnoća u postupanju Skupštine, potreba njene rukovodne strukture da u jednom trenutku preuzme i nadležnosti Državne izborne komisije, a tek sam način na koji je Zakon izglasan u parlamentu – jasno ukazuju da se radi o opasnoj akciji protiv Crne Gore i potvrđuju naše opredjeljenje da moramo odbraniti Crnu Goru i njena demokratska, civilizacijska i antifašistička dostignuća”, naveo je on.

Upitan da li će DPS, kako je svojevremeno bilo najavljeno, formalizovati formiranje bloka ili saveza za Crnu Goru, on je kazao da je lično zagovornik tješnje saradnje sa svima koji dijele ove vrijednosti, i u parlamentu, i u civilnom društvu.

“Otvoreni smo za razgovore o formama te saradnje, kroz usaglašeno djelovanje poslaničkih klubova, ali i kroz partijsko povezivanje koje će u vrhu svoje agende imati jačanje crnogorske državnosti. Dakle, Crna Gora pod jedan, a tek nakon toga naše partijske posebnosti. To uostalom od nas zahtijeva istorijski trenutak u kome smo se našli. Da ponovim i podvučem poruku istinskih patriota: nećemo se stidjeti pred potomcima!”, naveo je on.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije