Povežite se sa nama

Politika

MEDOJEVIĆ: Vukšić ugrozio kredibilitet države

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je da nikada nije čuo da šef obavještajne agencije jedne zemlje članice NATO ide u javnu diplomatsku posjetu NATO-u. Ako je premijer Zdravko Krivokapić znao za ovu političku i diplomatsku posjetu, dodaje, onda je ugrozio kredibilitet države i obavještajne zajednice, jer Dejan Vukšić u kom slučaju ne može da obavlja političke i diplomatske poslove.

“Kontakt point za komunikaciju države Crne Gore sa NATO je Ministarstvo odbrane i ministar odbrane predstavlja Crnu Goru na političkom i državnom nivou u NATO. Jasno je da Krivokapić nema podršku ključnih zemalja NATO za imenovanje osobe koja ima veoma problematične odnose sa bezbjednosno interesantnim licima i nekim strukturama stranih zemalja koje nijesu članice NATO i da Vukšić vjerovatno očajnički pokušava da obezbjedi tu podršku”, navodi Medojević.

Ali to se nikako ne radi na ovakav način, dodaje, koji dovodi u pitanje autoritet Vlade, premijera i ministra Odbrane. Premijerova linija komunikacije sa NATO je preko ministra odbrane.

“Haos u sektoru bezbjednosti i odbrane prijeti nacionalnoj bezbjednosti i uvodi Crnu Goru u zonu ozbiljne nestabilnosti. Ovakav lik je, zbog svoga enormnog ega i ambicija, spreman da uništi sektor bezbjednosti i odbrane i da izazove ozbiljne potrese u zemlji. Vjerovatno da mu preporuka nije haos koji je napravio u ANB-u i odluka da nastavi protivustavne i protivzakonite mjere tajnog nadzora nad liderima DF-a”, zaključio je Medojević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije