Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Vukšić ugrozio kredibilitet države

Published

on

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je da nikada nije čuo da šef obavještajne agencije jedne zemlje članice NATO ide u javnu diplomatsku posjetu NATO-u. Ako je premijer Zdravko Krivokapić znao za ovu političku i diplomatsku posjetu, dodaje, onda je ugrozio kredibilitet države i obavještajne zajednice, jer Dejan Vukšić u kom slučaju ne može da obavlja političke i diplomatske poslove.

“Kontakt point za komunikaciju države Crne Gore sa NATO je Ministarstvo odbrane i ministar odbrane predstavlja Crnu Goru na političkom i državnom nivou u NATO. Jasno je da Krivokapić nema podršku ključnih zemalja NATO za imenovanje osobe koja ima veoma problematične odnose sa bezbjednosno interesantnim licima i nekim strukturama stranih zemalja koje nijesu članice NATO i da Vukšić vjerovatno očajnički pokušava da obezbjedi tu podršku”, navodi Medojević.

Ali to se nikako ne radi na ovakav način, dodaje, koji dovodi u pitanje autoritet Vlade, premijera i ministra Odbrane. Premijerova linija komunikacije sa NATO je preko ministra odbrane.

“Haos u sektoru bezbjednosti i odbrane prijeti nacionalnoj bezbjednosti i uvodi Crnu Goru u zonu ozbiljne nestabilnosti. Ovakav lik je, zbog svoga enormnog ega i ambicija, spreman da uništi sektor bezbjednosti i odbrane i da izazove ozbiljne potrese u zemlji. Vjerovatno da mu preporuka nije haos koji je napravio u ANB-u i odluka da nastavi protivustavne i protivzakonite mjere tajnog nadzora nad liderima DF-a”, zaključio je Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije