Connect with us

Politika

MITROVIĆ: Demokrate otvorene za dogovor sa svima koji žele dobro Nikšiću

Published

on

Marko Mitrović / Foto: demokrate.me

Demokratska Crna Gora još nije odlučila da li će na lokalnim izborima 14. marta u Nikšiću nastupiti samostalno ili u koaliciji, kazao je predsjednik nikšićkog odbora te partije, Marko Mitrović.

Mitrović je agenciji MINA rekao da će o nastupu na izborima u tom gradu, kao odgovorni politički subjekt, partija odlučiti poštujući volju većine, njihovih članova i simpatizera, kao i građana.

On je naveo da je Demokratska Crna Gora partija koja vodi koegzistentnu politiku od svog osnivanja, što se zasniva na datoj riječi i odgovornom odnosu prema građanima Nikšića i Crne Gore.

“Za nas je data riječ svetinja, što smo pokazali pred više izbornih izazova, ciklusa, tako da smo uvijek bili dio rješenja, a ne problema”, rekao je Mitrović i dodao da će tako biti i u susret izborima u Nikšiću.

On je podsjetio da su sa političkim partnerima u koaliciji Mir je naša nacija 30. avgusta izvojevali, kako je ocijenio, istorijsku pobjedu, i zajedno sa, do tada, opozicionim partijama formirali vlast na državnom nivou.

Sa druge strane, kako je naveo, otvoreni su za razgovor sa svim političkim subjektima koji sa njima čine vlast na državnom nivou, ali i sa drugim građanskim aktivistima, slobodnim građanima, nevladinim organizacijama, svima čiji je cilj dobrobit građana i razvoj grada.

Prema njegovim riječima, oba učinka DPS-a na prethodnim izborima su rezultat ”korupcije i kriminala, što je bilo očigledno na izborima 2013. godine kada su kupovinom glasa odbornika obesmislili volju naroda i došli na čelo opštine”.

”Na ranijim izborima su na volšeban način, flagrantnim kršenjem zakona i prijetnjom hapšenjem opozicionih prvaka jednog opozicionog saveza, doveli do bojkota opozicije izbornog procesa, što ih nije omelo da sami formiraju vlast u Nikšiću. I to govori o njihovom demokratskom načinu djelovanja ”, ocijenio je Mitrović.

Plan rada DPS je, kako je naveo, više nego jasan i njime se nastavlja ranija “politika kojom je narod doveden do ruba egzistencije, pa ne čudi što veliki broj mladih odlazi iz Nikšića, u kome je manje devet hiljada radnih mjesta u odnosu na period kada su sa svojim koalicionim partnerima preuzeli vlast”.

Podaci kazuju, kako je naveo, da je ove godine u odnosu na prethodnu manje oko dvije hiljade zaposlenih, a industrija je skoro potpuno uništena lošim privatizacijama, iako je bila lokomotiva razvoja grada.

Mitrović je optužio sadašnjeg predsjednika Opštine, koji je dugo bio i ministar poljoprivrede, da nije razvio tu djelatnost u državi, a da sada ”vodi besprizornu kampanju za dobijanje političkih poena, u kojoj dijeli i poklone djeci čije je roditelje DPS vlast ostavila bez posla”.

Građani Nikšića, kako je ocijenio, znaće da kazne takvu politiku DPS-a i njihovih prvaka.

Mitrović je rekao da je skoro izvjesna velika izlaznost građana na izbore u Nikšiću, kao što je bilo i na državnom nivou, čime će, vjeruje, sadašnja lokalna vlast preći u opozicione klupe

On je najavio da će u najkraćem roku riješiti i pitanje neuređene gradske deponije u Mislovom dolu, za šta imaju i projekat koji će predstaviti tokom kampanje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije