Connect with us

Politika

MITROVIĆ: Skandalozno odbijanje kontrolnog saslušanja ministarke zdravlja

Published

on

Ivan Mitrović

Tragedija koja se dešava u Crnoj Gori a koja se tiče sistematskog uništavanja institucija, počevši od Vlade, preko sudstva i tužilaštva, dostiže svoju kulminaciju diktatorskim i apsolutističkim ponašanjem većine u Skupštini Crne Gore koja odbija bilo kakav dijalog za dobrobit građana Crne Gore, saopštio je danas poslanik DPS-a Ivan Mitrović.

On navodi da je Parlament jedini koji u ime i za račun naroda ima mandat da poziva Vladu na odgovornost i podnošenje računa povodom radnji koje preduzima.

„Ipak, očigledno je da Crna Gora trenutno ne proživljava kulturu parlamentarnog dijaloga i nadzora, već se nalazimo u alarmantnoj situaciji da Vladu koja uništava ustavno-pravni sistem Crne Gore nema ko da kontroliše, jer se takvo njeno ponašanje odigrava pod kišobranom Skupštine Crne Gore”, navodi Mitrović.

On dodaje da su, kako je rekao, džabe parole o kontrolnoj funkciji Skupštine od strane njenog Predsjednika koji postaje zastavnik njene deparlamentarizacije, i koji umjesto da otvori kolegijume za javnost kao što je to uradila prethodna većina, puni novinske stupce izjavama o neophodnosti kontrole rada Vlade a u suštini radi sve da potpuno uništi kontrolnu ulogu Parlamenta.

„Ipak, vladajuća većina na ovaj način, ne obračunava se sa Demokratskom partijom socijalista ili bilo kojom drugom partijom. Ovdje je riječ o obračunu sa građanima koji imaju pravo da dobiju podatke od svojih izabranih predstavnika, pogotovo kada je riječ o važnim životnim pitanjima kakvo je pitanje pandemije virusa Covid-19”, zaključio je Mitrović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Milan

    12.02.2021. at 20:06

    Svaka slicnost sa Podgorickom skupstinom 1918 je slucajna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije