Connect with us

Politika

NIKŠIĆ: Za sređivanje evidencije glasača NOVA plaćala Vučićeve ljude po 500 eura

Published

on

Policija u Nikšiću je nakon akcije sprovedene u apartmanima “Krsmanović“ ustanovila da je osam državljana Srbije bilo angažovano da radi za Novu srpsku demokratiju, bez dozvole za privremeni boravak i rad. Nakon što su dali izjave Inspektoru za strance, ustanovljeno je da su imali ugovore o djelu, a da su bili prijavljeni kao – turisti, piše Pobjeda.

Na osnovu Zakona o strancima, srpskim državljanima – V.V. (38), J.D. (41), O.Đ. (38), J.N. (41), A.S. (26), B.D. (22), V.M. (23) i N.A. (35) -donešena su rješenja o protjerivanju, preciznije “otkazu boravka“ i zabranjen im je povratak u Crnu Goru u narednih 90 dana.

Prema informacijama Pobjede, srpski državljani su sklopili sa Novom srpskom demokratijom ugovore o djelu za period od petnaest dana, a bili su angažovani da obave terenske poslove i evidentiraju njihove glasače.

Kako ističe izvor Pobjede, očito je da se radi o takozvanom “radu na crno“ i rješenje o otkazivanju boravka, shodno odredbamama Zakona o strancima, bilo je pravno jedina mogućnost.

Ugovore o djelu u ime Nove srpske demokratije potpisao je Milutin Đukanović, visoki funkcioner Mandićeve partije.

Prema ugovoru o djelu, koji je zaključen 25. januara u Nikšiću, a u koji je Pobjeda imala uvid, Milutin Đukanović u ime NSD, angažovao je izvjesnog Nikolu Aleksića iz Niša i povjerio mu zadatak: “unapređenje organizacije stranke sa posebnim akcentom na evidenciju članstva kroz primjenu novih tehnoloških rješenja radi nesmetanog i efikasnog funkcionisanja“. Aleksić će, kako piše u ugovoru, biti angažovan od 25. januara, do 10. februara 2021.

Precizirano je da Aleksić za 17 dana od Mandićeve partije dobije 500 eura, kako je napisano u članu 7 ovog ugovora.

Iako u ugovoru nije precizirano gdje ovih devet državljana Srbije treba da rade na “evidenciji članstva“ Nove srpske demokratije, očito je da je mjesto za njihovu “operaciju“ Nikšić gdje će se 14. marta održati lokalni izbori.

Zbog toga je teško povjerovati da oni u Nikšiću rade samo na “evidenciji članstva“, već da je riječ o pomoći vrha vlasti u Beogradu, Srpske napredne stranke, nikšićkoj srpskoj opoziciji u predizbornoj kampanji – upravo po planu stvaranja “srpskog sveta“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije