Connect with us

Politika

NJEMAČKI MINISTAR: Crna Gora lider u evropskim integracijama, ali ne bih o datumu pristupa EU

Published

on

Crna Gora je lider u evropskim integracijama, i vjerujemo da će nastavii da bude lider i Njemačka će nastaviti da pomaže ovaj proces, rekao je ministar vanjskih poslova Hajko Mas tokom konferencije za medije sa crnogorskim kolegom Đorđem Radulovićem, prenosi Pobjeda.

Ministar Radulović kazao je da očekuje da bi do 2025. – 2026. Crna Gora mogla postati punopravna članica EU.

Na pitanje Pobjede upućeno Masu, da li dijeli mišljenje Radulovića, kazao je da ne želi da govori o konkretnom datumu kada bi se moglo desiti da Crna Gora završi pregovore.

“Ali dozvolite da kažem da federalna vlada čini sve da proces proširenja bude uspješan za Crnu Goru”,  rekao je Mas.

Na naše pitanje da li smatra njemačkim neuspjehom to što za šest mjeseci njemačkog predsjedavanja Savjetom EU, nijedna balkanska zemlja nije ostvarila napredak u pregovorima sa EU, ili vjeruje da dio krivice snosi i Balkan, Mas kaže da je činjenica da nije ostvaren napredak kojem su se nadali tokom predsjedavanja.

“Takođe bilateralni problem između Bugarske i Sjeverne Makedonije je doprinio tome. Ne želim da krivim pandemiju za sve ali tokom ovog perioda bili smo fokusirani na borbu protiv pandemije i ekonomsske reperkusije. Tokom korona restrikcija imali smo tešske uslove za rad i nemogućnost da se fizički sastanemo takođe je uticala na to da ne možemo da radimo koliko smo željeli “, dodao je Mas.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije