Connect with us

Politika

NOĆAS NEMA GLASANJA: DIK nije verifikovao Adžićevu ostavku i mandat za Zoronjić

Published

on

Marković večeras ispred crnogorske Skupštine (FOTO: CDM)

Građani koji su protestvovali večeras ispred Skupštine su se razišli, saznaje portal Luča.

Bivši premijer i sadašnji poslanik Duško Marković kazao je prisutnima da se večeras neće glasati, jer DIK nije verifikovao mandat  predstavnici URA-e, Suadi Zoronjić, koja je trebalo da sjedne u poslaničku klupu umjesto Filipa Adžića, koji je prešao u kabinet potpredsjedika Vlade, Dritana Abazovića.

Zoronjić

Borba.me piše večeras da predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović opstruira zamjenu poslanika URE, odnosno odbija da verifikuje Adžićevu ostavku. kako bi onemogućio da se danas održi sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu su izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“DIK nije prihvatio verifikaciju novog mandata da bi imali većinu da noćas rade. Naravno moguće je od njih očekivati drugačije ponašanje, zbog toga ćemo mi biti ovdje. Molim vas da sada pođete kući, hladno je, umorni ste… U 22 časa nastupa zabrana kretanja zbog epidemioloških mjera. Ajmo da budemo zajedno, ajde da se dogovorimo… Molim vas pođite kući, vidimo se sjutra i neki drugi dan. Ova borba je tek počela, ona se ne završava danas”, poručio je Marković građanima, prenosi CDM.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: BLAŽIĆ: Nedopustivo je da DIK ne radi svoj posao – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije