Connect with us

Politika

NOVAC ZA SRPSKI SVET: Vučićev poslanik finansirao DF u Nikšiću

Published

on

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije i predsjednik Gradskog odbora SNS Vranje Slaviša Bulatović boravio je u Nikšiću uoči lokalnih izbora i finansijski i logistički podržao koaliciju ,,Za budućnost Nikšića“.

Informaciju o boravku Bulatovića u Nikšiću objavio je najčitaniji portal u Vranju Info Vranjske, uz naknadne tvrdnje da je novac sa računa jednog vranjskog javnog preduzeća uplaćen na račun koalicije „Za budućnost Nikšića“, u vrijeme izbora u tom gradu, čime je prekršen niz i domaćih i međunarodnih zakona.

KRŠENJE ZAKONA

Portal Pobjeda je juče objavio da se tim činom grubo krši i crnogorski zakon o finansiranju političkih subjekata jer je strogo zabranjeno političkim subjektima primanje materijalne, finansijske pomoći i nenovčanih priloga od drugih država, pri­vrednih društava i pravnih lica van teritorije Crne Gore, fizičkih lica i preduzetnika koji nemaju biračko pravo u Crnoj Gori.

Bulatović, koji je bivši načelnik Pčinjskog okruga i jedan od bliskih saradnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, je prema podacima sa njegovog Fejsbuk profila boravio u Nikšiću u najmanje dva navrata od 20. februara do 14. marta. Bulatović se, prema podacima sa njegovih profila na društvenim mrežama, i tagovao da se nalazi u Nikšiću 12. marta u vrijeme izborne šutnje.

Tu informaciju je objavio i taj vranjski portal.

– Slaviša Bulatović, poznatiji građanima kao Buki, nekadašnji lokalni funkcioner URS-a, a današnji poslanik naprednjaka, uključio se još jednom u kampanju za izbore – ali u drugoj državi. Naime, Buki je već duže vreme aktivan u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću. E sad, zašto Buki non-stop objavljuje izborne spotove za izbore u drugoj državi, nije jasno. Da li je Buki obavio sve poslove na lokalu, u Vranju i Banji, te još i ima vremena da lobira i agituje i u Crnoj Gori – pisalo je u uredničkom komentaru na portalu Info Vranjske.

NOVAC ZA SRPSKI SVET

Da se nije žalio novac za Vučićev ,,srpski svet“ u Nikšiću, svjedoči i podatak da u opštoj besparici koja vlada u Vranju u momentu kada je donesena odluka da se grad zaduži za 770 miliona dinara (6,64 miliona eura), i da je izdvojen veliki novac za finansiranje koalicije ,,Za budućnost Nikšića“.

Praksa koju je do sada primjenjivao Vučić i njegovi saradnici uključivala je unošenje keša i davanje na ruku ogromnih količina novca funkcionerima DF-a za kampanju. Slučaj iz Vranja pokazuje da su u finansiranje kampanje koalicije ZBNK uključena i opštinska preduzeća u Srbiji na čijem čelu su kadrovi SNS-a.

Aktivnim učešćem Bulatović, koji je rođen u Vranju ali vuče korijene iz Crne Gore, priključio se čitavom timu visokih funkcionera SNS-a Vladimiru Mandiću, Petru Baboviću, Aleksandru Jokiću, Danu Šijanu i Predragu Rajiću koji su bili aktivni na lokalnim izborima u Crnoj Gori, logistički i finansijski pomažući koaliciju okupljenu oko DF-a.

Bulatović na društvenim mrežama u posljednjih par dana aktivno agituje za koaliciju ,,Za budućnost Herceg Novog i Boke“, ali za sada nije poznato da li je boravio u Novom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije