Connect with us

Politika

PALMA: Krivokapić tražio da ponovo predložimo Božovića za ambasadora

Published

on

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma saopštio je da mu je premijer Zdravko Krivokapić kazao da ponovo predlože Vladimira Božovića za ambasadora.

On je gostujući na TV Prva rekao da je nedavno telefonski razgovarao sa Krivokapićem.

“Ja sam telefonom pozvao Zdravka Krivokapića i to sam uradio sam i nisam to uradio po nalogu ni predsednika Srbije ni Vlade Srbije. Zdravko Krivokapić je veliki gospodin. Pozvao sam ga uveče u pola 12 i on je prihvatio razgovor i ja sam mu na tome puno zahvalan. Ja ne želim da pričam o detaljima tog razgovora, ali ja sam zaključio da Krivokapić ne odlučuje sam, da ima neko iznad njega ko odlučuje, ne znam ko”, kazao je Marković.

Istakao je da je Krivokapić imao predlog za njega.

“Krivokapić mi je rekao – predložite ponovo Vladimira Božovića za ambasadora”, naglasio je on i dodao:

”Ne može niko Srbiji da određuje ko će biti njen ambasador i ne može sa Srbijom čas ovako, a čas onako”, rekao je Marković na TV PRVA.

Božoviću je prošle godine zatraženo da napusti Crnu Goru zato što je Podgoričku skupštinu iz 1918. godine nazvao – „slobodnim izrazom narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom“.

“Da li je Vladimir Božović nanio bilo kakvu štetu Crnoj Gori i njenim građanima tom izjavom. Nije. Pa nije to prekid fudbalske utakmice zbog magle. I ne može niko Srbiji da određuje ko će biti njen ambasador. Mi smo Crnoj Gori dali vakcine, a oni su član NATO pakta. Što nisu tražili od njih da im daju?”, rekao je Marković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije