Connect with us

Politika

PATRIOTSKI KOMITSKI SAVEZ GLASAČIMA URE: Da li ste za izmjene Zakona o vjeroispovijesti?

Published

on

Foto: Patriotsko komitski savez

Patriotsko komitski savez (PKS) pita glasače građanskog pokreta URA, koji slove za suvereniste, da li podržavaju odluku Glavnog odbora svoje partije, koji je jednoglasno, podržao izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti?

„Da li i oni, kao njihovi politički predstavnici, smatraju da će ovakvom odlukom “smanjiti podjele u društvu”? Da li vam treba nacrtati ili prevesti na neki drugi jezik, pošto ovaj crnogorski ne razumijete, jednostavnu činjenicu: nikada Crnogorci neće pristati da im njihova kulturna baština, njihova vjekovna istorija, njihov vjerski identitet, budu na tacni predati Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja pod okupacijom drži crnogorske manastire i crkve, sa jasnim velikosrpkim ciljem, pisanim u Beogradu i Moskvi, da Crnogorcima treba oduzeti sve nacionalno, vjersko, naučno, istorijsko, da ih treba posrbiti i ostvariti “vekovni san srpskog sveta” o novoj srpskoj državi Crnoj Gori! Ako mi to znamo, kako ćete nas vi smiriti? Koje licemjerje!”, navode iz PKS-a.

Nepravda se, kažu, čini crnogorskom rodu u svakom pogledu. Oni ističu da jedino Crnogorska pravoslavna crkva ne učestvuje u razgovorima vlasti oko Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

„Iako je ona domicilna i tradicionalna crkva crnogorskog naroda, jedino Crnogorci u svojoj državi ne mogu ostvariti svoja vjerska prava, jedino se Crnogorcima osporava pravo na jezik, kulturu, osobenost, jedino smo mi Crnogorci ugrožena nacija u svojoj državi!”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije