Connect with us

Politika

PICULA: Obavještajnim službama potrebni ljudi od povjerenja, curenje podataka ozbiljan propust

Published

on

Odavanje tajnih podataka na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu ozbiljan je propust i nedopustiv incident koji može poljuljati povjerenje u Crnu Goru ,ocijenio je za NOVU M izvjestila Evropskog parlamenta  Tonino Picula.

žOčekuje, kaže, da se istraga sprovede do kraja i da se odgovorni adekvatno sankcionišu. Govoreći o tužilačkim zakonima, Picula navodi da mišljenje Venecijanske komisije koje je negativno, nije obavezujuće ali jeste relevantno i može uticati na tok pregovora sa EU.

“Obavještajne službe i sigurnosni sektor u svakoj zemlji su izuzetno osjetljivi i bitni, i zato je potrebno na visokim funkcijama u tim resorima imati kompetentne ali i ljude od povjerenja”, poručio je on, komentarišući odavanje tajnih podataka na sjednici Odbora za bezbjednost i odrbanu od strane aktuelnog šefa ANB-a Dejana Vukšića.

Kako je dodao, riječ je o ozbiljnom propustu i nedopustivom incidentu koji može poljuljati povjerenje. “Ja očekujem da će se sprovesti istraga i da će odgovorni pojedinci biti adekvatno sankcionisani. Stoga pozdravljam i najavljeno saslušanje jer je potrebno održati kredibilitet i imidž Crne Gore kao odgovornog NATO saveznika”, rekao je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije