Connect with us

Politika

SJEDNICA PARLAMENTA: Ponovo usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Published

on

Glasovima 41 poslanika vladajuće većine, Skupština Crne Gore usvojila je danas ponovo zakone koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje.

Poslanici su ponovo izglasali izmjene i dopune zakona o slobodi vjeroispovijesti, kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija, te fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Sjednici prisustvuje premijer Zdravko Krivokapić i svi ministri. Sjednici ne prisustvuju poslanici opozicije.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da kvorum postoji jer je u sali prisutan 41 poslanik.

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić je naveo sa su poslanici parlamentarne manjine podnijeli Ustavnom sudu Crne Gore inicijativu za ocjenu ustavnosti jednog broja odluka koje su donijete na posljednjoj sjednici Skupštine, koja je održana krajem decembra prošle godine.

On je naveo da je juče dobio “skandalozan dopis” predsjednika Ustavnog suda, u kojem se od Skupštine traži da u roku od 15 dana dostavi odgovor na predlog za ocjenu ustavnosti odluke o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodastva

“Jasno vam je da u vanrednom zasijedanju Skupština ne može u tom roku da utvrdi akt koji će biti odgovor Ustavnom sudu. Danas smo dobili još jedan dopis Ustavnog suda, da se Skupština odredi o predlogu za ocjenu ustavnosti odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine. Za to traže rok od 30 dana. Neko nam nameće rokove koji su suprotni obavezama i pravnim osnovama. Iza ovog zahtjeva (izjašnjenje u roku od 15 dana), koji je potpisao predsjednik Ustavnog suda, stoji sutkinja Desanka Lopičić, saopštio je Bečić.

1 Comment

1 Komentar

  1. Miroslav

    20.01.2021. at 17:23

    Da nisi PLAGIJATOR znao bi procedure 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije