Connect with us

Politika

POLICIJA I TUŽILAŠTVO U LOVU NA CRNOGORCE: Odmazda nad učesnicima protesta

Published

on

Apostolska policija, nakon jučerašnjeg skupa crnogorskih patriota, po nalogu Tužilaštva krenula je u pravu hajku potražujući organizatore.

“Danas sam primio poziv OB Cetinje, da shodno zahtjevu ODT Podgorica, u svojstvu građanina, dam izjavu povodom jučerašnjeg protesta. Sjutra ću, kao i juče patriotsku, obaviti svoju građansku dužnost. Nakon toga se, kako okolnosti budu nalagale, vraćam patriotskim sa istim žarom, u masi ili na bini, svejedno je…”, napisao je danas Peđa Vušurović, jedan od govornika na jučerašnjem patriotskom skupu.

U medjuvremenu, pozive iz policije dobili su i ostali govornici na skupu Anđela Ivanović, Svetlana Pajović i Nemanja Batrićević.

“U toku je saslušnje određenih lica i analiza društvenih mreža s ciljem identifikacije organizatora”, kazali su iz policije.

Razlog za odmazdu nad svim što je crnogorsko, anticrnogorsko Tužilštvo pronašlo je u navodnoj “zabrani masovnih okupljanja”.

Podsjetimo, a nije bilo davno: isto to Tužilaštvo kojim je nova apostolska vlast nezadovoljna, prije nepuna dva mjeseca, po navodima policije, “nije zauzelo stav” o tome da li su na sahrani Rista Radovića poznatijeg kao Amfilohije, tada mandatar Zdravko Krivokapić, episkop SPC Joanikije i rektor cetinjske bogoslovije Gojko Perović kršili mjere NKT-a tako što nijesu nosili maske. Tužilaštvo je tada ocijenilo da “nema krivičnog djela u okupljanju građana na sahrani Amfilohija”, navodeći da “postoji pojedinačna odgovornost građana koji su kršili mjere NKT-a”.

Sahrana Rista Radovića, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, koji su kršili sve mjere NKT-a, bila je izvor zaraze i klaster nakon koga je zabilježen najveći broj zaraženih i umrlih u Crnoj Gori. Nije poznato da je bilo ko zbog toga odgovarao.

Na djelu su, dakle, dvostruki aršini Tužilaštva, a sudeći po ponašanju čelnih ljudi ODT Podgorica, apostolska vlast neće imati potrebu da u tom organu čini kadrovske rezove. Oni su se već stavili u službu nove vlasti. No, crnogorske patriote već su im sa društvenih mreža poručile da su svi učesnici jučerašnjeg skupa – njegovi organizatori. Pa, neka dođu po sve. Crnogorski odgovor za nepravo i bezakonje će se već pronaći.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije