Connect with us

Politika

POSTIGNUT DOGOVOR: Damjanović na čelu zajedničke liste DPS-a, LP-a, PKS-a, SD-a i nezavisnih intelektualaca

Published

on

Naučnica svjetskog formata i potpredsjednica DPS-a Sanja Damjanović, predvodiće najvjerovatnije crnogorski savez za lokalne izbore u Nikšiću, a na odborničkoj listi će se naći i nezavisni intelektualci, saopštilo je nezvanično portalu Luča više izvora iz crnogorskih partija.

“Postignut je načelan dogovor koji moraju potvrditi rukovodstva stranaka, ali i Sanja Damjanović zbog obaveza u Njemačkoj. Postignut je sporazum Demokratske partije socijalista, Liberalne partije i Patriotsko komitskog saveza. Ostalo je još da se dogovori sa SD-om koliko njima pripada mjesta na zajedničkoj listi. Znam da Patriotsko komitskom savezu pripada jedan mandat, kazao je Luči izvor koji je učestvovao u pregovorima.

NEZAVISNI INTELEKTUALCI

On je dodao da će se dogovor objelodaniti u naredna 48 časa. Upitan da li je siguran da će SD biti u crnogorskom savezu, naš izvor je odgovorio da misli da hoće.

Kako tvrde izvori Luče, specifičnu težinu odborničke liste crnogorskog saveza daće i nezavisni intelektualci koji će se naći na njoj.

“Kako sada stvari stoje, na listi će biti i jedan od nekadašnjih poslanika Liberalnog saveza”, rekao je izvor. Od ranije je poznato da crnogorskom savezu u Nikšiću neće pristupiti SDP koji će samostalno nastupiti.

BRILJANTNA KARIJERA

Damjanović ima briljantnu biografiju naučnice svjetske klase.

Naime, nakon post-doktorske pozicija na osnovu zajedničkog ugovora sa Univerzitetom u Heidelberg-u i GSI institutom u Darmstadt-u, a od 2006. godine uslijedila je prestižna pozicija “CERN Fellowship” u vidu trogodišnjih postdoktorskih studija u CERN-u, na temu fundamentalnih istraživanja iz oblasti eksperimentalne fizike sudara teških jona pri visokim energijama u okviru NA60 eksperimenta u CERN-u.

Od 2003. stalno pozicionirana u CERN-u. Od decembra 2016. bila je ministarka nauke Crne Gore u Vladi premijera Duška Markovića.

Od 2010. godine intenzivno se bavi primijenjenim istraživanjima za CERN i GSI-FAIR projekte, a od 2011. godine stiče prestižno zvanje “Scientific Associate” u CERN-u u saradnji sa GSI institutom, te od 2014. godine i “Staff position in research” u GSI institutu.

Izbori u Nikšiću biće održani 14. marta. Portal Luča je prošle sedmice objavio da je Momo Koprivica vjerovatni nosilac lista Demokrata, dok su Marko Kovačević ili dr Vera Bulatović mogući nosioci liste Demokratskog fronta.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije