Connect with us

Politika

PREMIJER DODIKU: U Crnoj Gori imate dobrog prijatelja i brata

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se na marginama Delfi ekonomskog foruma u Grčkoj sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Premijer je istakao da bi u cilju olakšanog prometa putnika i robe trebalo raditi na inegrisanju graničnih prelaza, a otvaranje avio-linije na relaciji Tivat-Banjaluka unaprijedilo bi privrednu i turističku saradnju Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Vlade.

„U Crnoj Gori, imate dobrog prijatelja i brata, koja želi da nastavi dobru saradnju koju treba nadograđivati“, kazao je Krivokapić.

Dodik je pozdravio odluku crnogorske Vlade da ukine naplatnu rampu na putu Meljine-Petijevići, što će olakšati saobraćajnu komunikaciju i promet roba i putnika između dvije susjedne zemlje.

On je kazao da je afirmacija graničnog prelaza Šćepan Polje prioritet i sa njihove strane, poručivši da je prethodna vlast izbjegavala Republiku Srpsku. Dodik je kazao da zna s kakvim teškoćama se suočava nova Vlada Crne Gore, ali da vjeruje da će uspjeti da se izbori sa svim teškoćama, te da od njih ima punu podršku.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije