Connect with us

Politika

PREMIJER KRIVOKAPIĆ: Uskoro novi zakon o državljanstvu

Published

on

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da očekuje da će novi zakon o državljanstvu uskoro biti gotov i da će biti liberalniji od prethodnog.

On je, odgovrajući na pitanja postavljena na Tviteru, a povodom 100 dana rada Vlade, kazao da je Vlada prije dvije sedmice odlučila da krene u proces izrade novog zakona o državljanstvu.

“Taj Zakon treba da bude liberalniji od prethodnog. Postoje različite prakse u različitim državama svijeta, ali je nedopustivo da ako ovdje živite, stvarate porodicu i plaćate porez, ne dobijete i državljanstvo”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da se nada da će taj zakon ubrzo biti spreman, dodajući da građani i sada mogu da koriste postojeće zakonske norme.

“Najčešća norma koja njima sputava određena prava je dvojno državljanstvo. Ako želite da dobijete državljanstvo Crne Gore znam da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ovoga puta blagovremeno odgovoriti, ali vi morate da prihvatite i činjenicu da se odreknete jednog državljanstva”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje o nepotizmu pri zapošljavanju u javnoj upravi, Krivokapić je kazao da nepotizam očigledno postao mjera života u Crnoj Gori.

“To mora da se promijeni, jer nepotizam je jedna nepoželjna karakteristika koja upućuje na korupciju, a možda i mito”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je najvažnije poštovati procedure koje su jasne i unaprijed definisane i čim građanin primijeti nepotizam treba da reaguje u odnosu na nadležnu instituciju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije