Connect with us

Politika

PRES DF-a: Nećemo učestvovati u izjašnjavanjima Parlamenta dok se na dnevni red ne stave tužilački zakoni

Published

on

FOTO: CDM

U Skupštini se održava vanredna pres konferencija lidera Demokratskog fronta zbog odlaganja sjednice parlamenta na kojoj je trebalo da se između ostalog raspravlja o izmjenama tužilačkih zakona.

“Jedan broj poslanika donio je odluku da povuče predloge zakona o tužilaštvu. Kada smo dogovarali predloge tih zakona znali smo da će biti pritisaka pa i od Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Pružili smo ruke jedni drugima i većina je pristala da ih izglasamo. Popustio je prvi premijer i Vlada. Jednostranom akcijom dijela parlamentarne vecine izazvana je kriza parlamentarne većine. Odlučili smo da naš klub odnosno većina u parlamentu neće učestvovati ni u kakvim izjašnjavanjima dok se na dnevni red ne stave predlozi zakona u onom obliku kakvi su bili prvobitno. Krenuli smo stranputicom”, kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić u obraćanju javnosti.

FOTO: AntenaM

Javnosti će se obratiti Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

Milan Kneževićtvrdi Katnić pokušava da ucjenjuje i prijeti.

Knežević: Podnijeću tužbu protiv Katnića

On je kazao da se teški kancer ne liječi čajem od nane i bajalicama.

“Ne sakrivajte se iza Brisela. Pozivam premijera i poslanike koji su povukli potpise da kažu ko im je prijetio iz EU, ambasade SAD i Britanije da će biti aktivirana klauzula balansa. Neka kažu ko im je prijetio, da im iz DF-a pođemo tamo”, naveo je Knežević.

Ovo nije izmislio DF niti je obračun sa Milivojem Katnićem ili Milom Đukanovićem, ovo je nasušna potreba Crne Gore, dodao je Knežević.

“Ovdje nije problem sa ambasadama nego to sto je Katnić sinoć rekao da u fiokamama ima dosijee ljudi koji su danas u parlamentarnoj većini, on je prijetio. Ja znam da postoji pritisak ali mi iz DF-a živimo pod pritiskom već pet godina. Ne mrzimo Katnića, meni ga je bilo sinoć žao. Podnijeću ipak tužbu protiv njega jer je rekao da smo ucjenjivali premijera zbog presude, da ćemo oboriti vladu ako bude osuđujuća”, kaže on.

Nećemo glasati nijedan predlog zakona, ni budžet, dok se ne izglasaju zakoni o tužilaštvu, poručio je Knežević.

Medojević: Dio vladajuće većine pokleknuo pred mafijom

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da je ovo preloman trenutak u modernoj istoriji Crne Gore.

“Dio vladajuće većine je pokleknuo pred uticajem mafije”, kaže Medojević.

“Nemoguće je boriti se s mafijom ako oni sjede u pravosuđu, na čelu su institucija. Crna Gora je u smrtonosnom zagraljaju mafije, na čijem čelu su braća Đukanović, a u njoj su čelnici tužilaštva, policije…”, dodaje Medojević.

Ovim zakonima bi se, kako kaže, oslobodile državne institucije od mafije.

“Pretpostavljam da se ne radi o zahtjevima EU već o prijetnjma mafije našim kolegama. Ja, Mandić i Knežević smo dobili prijetnje opasne za život. Ali naš cilj je veći od prijetnji koje smo dobili od te kriminalne organizacije. Mi se njih plašimo, znamo kakva je to mafija, ali smo spremni da se obračunamo s njima zbog građana”, kaže Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije