Connect with us

Politika

PROMJENE “PO DUBINI”: Krivokapić favorizuje kadar PzP da bi amortizovao napade Medojevića

Published

on

Kadar Pokreta za promjene biće izrazito favorizovani prilikom raspodjele na ključnim mjestima u državnoj upravi, jer će time premijer Zdravko Krivokapić znatno podriti autoritet njegovog predsjednika Nebojše Medojevića koji je unutar parlamentarne većine najžešći kritičar nove Vlade i njenih kontroverznih poteza, piše Pobjeda.

Više izvora Pobjede bliskim vrhu DF-a je navelo da je Medojević isključen kada je u pitanju kadrovska politika Pokreta za promjene na nivou izdršne vlasti i državne uprave i da je taj posao predviđen za Branku Bošnjak, potpredsjednicu stranke.

“Medojević je rekao da ne želi da učestvuje u odabiru kadrova Pokreta za promjene za popunjavanje brojnih funkciji ,,po dubini“, niti da na bilo koji način učestvuje u kadrovskoj politici Krivokapićeve Vlade. Medojević ne želi ni da bude dio priče o rekonstrukciji Vlade koja će se sigurno otvoriti nakon lokalnih izbora u Nikšiću” saopštio je izvor Pobjede iz vrha DF-a.

Konačan dogovor o raspodjeli ,,po dubini“ očekuje se nakon što bude poznata sudbina zakona o državnim službenicima i namještenicima koji je usvojen 29. decembra, a potom, nakon odluke predsjednika države, vraćen parlamentu na ponovno odlučivanje.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima Pobjede, funkcioneri PzP biće kandidati za atraktivna mjesta direktora Uprave policije, Aerodroma Crne Gore i Carina.

Kao najozbiljniji kandidat za čelno mjesto Uprave policije figurira advokat i član Državne izborne komisije u ime Pokreta za promjene Dražen Medojević koji je javnosti poznat i kao advokat Medojevića i Milana Kneževića. U javnosti se kao potencijalni kandidat pominjao i Zoran Brđanin.

Javni konkurs za izbor direktora Uprave policije raspisan je 28. decembra i trajaće dvadeset dana. Konkursom je predviđeno da je neophodan uslov za kandidate, pored opštih uslova propisanih zakonom, i najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim radnim mjestima u policiji, sudu, državnom tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Petar Radulović je u ime PZP kandidat za čelno mjesto direktora Aerodroma Crne Gore ili Carina. Radulović je sin predsjednika poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branka Radulovića. Radulovićeva kćerka Ljiljana je direktorica Kliničkog centra Crne Gore.

Krivokapićevo forsiranje kadrova iz PZP je, kako tvrdi izvor, dio taktike premijera i njegovog medijsko- crkvenog tima da se amortizuju napadi Nebojše Medojevića na njegov kabinet.

“Plan je jasan i već je doveo Medojevića u tešku situaciju. Medojevićeve dnevne kritike protiv Vlade dobijaju potpuno drugu konotaciju imajući u vidu da će članovi Pokreta za promjene pokrivati najatraktivnija mjesta u državnoj upravi”, saopštio je izvor Pobjede.

Izvor je dodao da bi se, ukoliko se nastave napadi Medojevića na Vladu, lider PZP mogao naći i u manjini u svojoj stranci.

Medojević sinoć nije želio da komentariše saznanja Pobjede.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije