Connect with us

Politika

RADULOVIĆ-PANAJOTOPULOS: NATO ima ključnu ulogu za stabilnost regiona, Crnoj Gori je mjesto u EU

Published

on

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Nikolaosom Panajotopulosom, u okviru zvanične posjete toj zemlji. Panajotopulos je izrazio čvrsto uvjerenje da je mjesto Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da NATO ima ključnu ulogu za stabilnost Regiona.

“Grčka pruža punu podršku da pitanje Zapadnog Balkana bude permanentno u fokusu NATO i Evropske unije“, glavna je poruka susreta u Atini, navode iz MVP-a.

Radulović je pohvalio prijateljstvo dvije drzave, imajući u vidu 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i činjenicu da su naša zemlja i Grčka, pored tradicionalnih kulturnih veza, danas saveznice i u okviru Alijanse.

On je naglasio da Crna Gora posmatra NATO kao najbolji okvir za stabilnost regiona, kao i da smo posvećeni davanju doprinosa za stabilnije, bezbjednije i sigurnije okruženje.

“Mir, stabilnost i bezbjednost kao i evropska integracija, moraju biti ideja vodilja svih, zbog prosperitetnije budućnosti Regiona“, istakao je, izrazivši uvjerenje da će dvije države nastaviti intenzivan rad na toj agendi.

Grčki ministar iskazao je interes za razmjenu posjeta na nivou ministara odbrane, potvrdivši spremnost da u narednom periodu posjeti Podgoricu. Ocijenio je da je bilateralna saradnja ministarstava odbrane i armija odlična.

Radulović je ukazao na značaj učešća Grčke u Programu zaštite vazdušnog prostora Crne Gore (Air Policing), izrazivši zahvalnost na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci, kao i važnoj činjenici da se na prestižnim vojnim školama te zemlje obučavaju crnogorski oficiri.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije