Connect with us

Politika

RAKOČEVIĆ: Neće Nikšić postati prigradska opština Čačka

Published

on

Najznačajniji nacionalni interes Republike Srbije je pobjeda Demokratskog fronta (DF) u Nikšiću. Neskriveno se pokazuje ambicija da se Crna Gora podredi tzv. srpskom svetu. Do sada se ta namjera skrivala, a sada se izdaja crnogorskih interesa označava kao finalni čin patriotizma, kaže u intervjuu Vikend novinama poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević, poručujući da ponašanje vlasti i medija u Srbiji dodatno pomaže da se anticrnogorske namjere prepoznaju i da se osujeti plan pretvaranja Nikšića u prigradsko naselje opštine Čačak.

“Nikšićki izbori su važni da bi se odbranila građanska, višenacionalna i slobodna Crna Gora. Ponašanje vlasti i medija u Srbiji dodatno pomaže da se anticrnogorske namjere prepoznaju i da se osujeti plan pretvaranja Nikšića u prigradsko naselje opštine Čačak”, kazao je on.

Osvrćući se na dešavanja u Tuzima, Rakočević ističe da je odluka nove vlasti o zatvaranju ove opštine, imajući u vidu epidemiološke podatke na toj teritoriji, isključivo politička.

“I samo je jedna u nizu, zbog čega su i rezultati Crne Gore u borbi protiv korona virusa gotovo najgori u cijelom svijetu”, kaže Rakočević.

Na pitanje o ekonomskoj politici Vlade, poslanik DPS odgovara da Vlada nije u stanju da pokrene široki društveni dijalog i da podijeli odgovornost, informacije, da pronađe partnere i u javnosti i na političkoj sceni, za rješavanje vitalnih pitanja državu.

“Zbog autizma i avanturizma, vrlo brzo će snositi odgovornost pred građanima”, ocjenjuje Rakočević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije