Connect with us

Politika

Rezervni Jakov

Published

on

Piše: Goran Popović

Predsjednički kandidat Jakov Milatović, po svemu javno priloženom, je rezervni igrač koji je slučajno dobio priliku da učestvuje na ovim izborima. Jer, da nijesu otkrivene i dokazane sve prevare i laži njegovog šefa Milojka Spajića, ne bi ga Jakov ni sanjao da se kandiduje. Ovako je kao zamjenik prevaranta ušao u trku.

Rezervni je Jakov i beogradski igrač. Nakon još jednog debakla višedecenijskog luzera Andrije Mandića, on je planiran kao glavni izvođač radova instalacije „srpskog sveta“ u Crnoj Gori, pod direktnom komandom Beograda i parapolitičke organizacije zvane Crkva Srbije, a uz asistenciju poniženog četničkog vojvode i njegovog Demokratskog fronta, te ponizno izmećarstvo pogubljenih Alekse Bečića i Dritana Abazovića. Kako to lijepo reče D. Veselinov:“Milatović nije ništa drugo do avatar beogradske vlade, Srpske pravoslavne crkve i srbijanske akademije svesrpskog kolonijalizma. Biće blizanac napuštenog Andrije Mandića”.

Milatović sa svojom ideološkom braćom

Jakov je inače i u onoj Krivokapićevoj vladi bio na neki način rezervni igrač. Tako je, dok su Zdravko i Milojko lećeli za Japan on dijelio po dva i po litra ulja socijalno ugroženim građanima. Spajićev prvobitno nazvani „maršalov plan“ Jakov je, u cvatu svoje ministarske funkcije, pojašnjavao infantilnim tvrdnjama da će ljudima u Crnoj Gori „biti bolje ako su nezaposleni, nego da rade“, a aktivno je učestvovao i u svim drugim štetama koje su Spajić i ostali apostoli činili crnogorskoj ekonomiji i javnim finansijama.

Treba li podsjećati na „tajno, ali organizovano“ zaduživanje države za skoro milijardu eura, gašenje Montenegroerlajnza, gašenje KAP-a, raskubavanje javnih preduzeća i ćeranje uglednih stranih investitora, s posebnim osvrtom na segment „Evrope sad“ koji se odnosi na uništavanje zdravstvenog sistema. Pričali su tada činovnici Milojka i Jakova kako će se manjkovi sredstava za zdravstvo, pored ostalog, nadoknaditi iz poreza na duvan za žvakanje i šmrkanje?!

Valja ovo da znaju svi oni koji plaćaju „porez na žvakanje i šmrkanje“ što su ga smislili Milojko i njegov rezervni igrač Jakov, a koji će 2. aprila izaći na birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora. Hoće li dati priliku tom rezervisti da nastavi sa demontažom nezavisne, suverene, građanske, antifašističke, multinacionalne, sekularne i proevropske Crne Gore, ili će svoj glas dati odbrani te i takve Crne Gore, neka sami procijene.

Milojko Spajić i njegova rezerva Jakov Milatović

Dva su kandidata i izbor je jednostavan! Zaokružiti evropskog državnika ili jednog malog rezervnog igrača, iščiljelog 30. avgusta ispod popovskih mantija u nekoj crkvenoj parapolitičkoj jazbini, ne može da postoji kao ozbiljna dilema kod racionalnih ljudi!

U međuvremenu su ti neki popovi već blagoslovili Jakova, a juče su osvještali i onu krntiju od catare nazvanu „30. avgust“, čiju kupovinu istražuje tužilaštvo. Boga su imenovali za kapa od makine, kako se opet ne bi zapalila. Vele: „Spasi bože utrobu plovila ovoga, sve mašine i strojeve“…

Eto, to su vam  mentori rezervnog kandidata Jakova. Pa ako ćete s njima u budućnost i catarom „30. avgust“ preko Boke, bolje da odmah skočite u duboko more. S najviše planine…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije