Connect with us

Politika

SDP HERCEG NOVI: Zbog epidemije nećemo učestvovati na lokalnim izborima

Published

on

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Herceg Novi donio je odluku da ne učestvuje na lokalnim izborima u tom gradu zakazanim za 9. maj.

Kao glavni  razlog  navode sveukupnu epidemiološku situaciju u državi i opštini, te da su procijenili da bi rizik po zdravlje sugrađana izborne aktivnosti značajno povećale.

“Iskustva vezana za zdravstvenu situaciju u Nikšiću, nakon upravo završenih izbora, to jasno potvrđuju. Mada se stiče utisak da broj zaraženih, u ovom momentu opada, broj teško oboljelih i umrlih naših građana svakim danom je sve veći. Najodgovorniji u našoj državi, trebali bi odgovornije i ozbiljnije da reaguju jer je valjda konačno svakom jasno, da je ovo pravi rat sa jednim opakim neprijateljem sa posljedicama koje još niko ni ne naslućuje”, saopšteno je iz SDP Herceg Novi, a prenosi Radio Jadran.

Navode i da je bilo optimalno i korisno rješenje, da se izbori odlože za jesen, kada će biti održani lokalni izbori u još četiri opštine u Crnoj Gori.

“Iz neformalnih kontakata, stekli smo utisak da ostale partije nijesu dovoljno zainteresovane za odlaganje izbora. Ovu odluku nijesmo lako donijeli, posebno zbog kontinuiteta uspješnih rezultata na prethodnim izborima. Presudno za njeno donošenje je bila podrška naših članova i simpatizera, kojima je svoje i zdravlje svojih sugrađana važnije od glasova”, zaključuju iz  SDP Herceg Novi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije