Connect with us

Politika

SERVER: Dominacija proruskih i prosrpskih snaga u Vladi probudiće sumnju NATO-a

Published

on

Ne vidim URA-u kao uspješnu u ispunjavanju uloge građanske opozicije kaže u intervju za Antenu M Danijel Server (Daniel Serwer) profesor na Džons Hopkins Univerzitetu – školi naprednih međunarodnih studija, ekspert za Balkan.

“Moj osjećaj je da proruske i prosrpske snage dominiraju u novoj crnogorskoj Vladi. Pozicije na kojima se donose odluke predominatno su pripale etnonacionalistima, uključujući i sektor bezbjednosti. Srpska pravoslavna crkva je zadovoljna i ima razlog da bude. Nema naznaka tehnokratske vlade”, kazao je on za Antenu M.

Ovakva situacija probudiće sumnje unutar NATO u Podgoricu, kaže profesor Server koji Balkanu savjetuje strpljenje jer će s obzirom na aktuelnu krizu u Americi proći mjeseci prije nego što se Bajdenova administracija pozabavi Balkanom.

On je rekao da će “proći mjeseci prije nego što ljudi koji će se baviti Balkanom u novoj američkoj administraciji budu na svojim mjestima i Evropljani konsulatovani o tome kako dalje.” “Ja bih savjetovao strpljenje”, rekao je on.

Server je kazao i da Beograd radi stvari koje destablizuju Crnu Goru. “Ja nemam problem sa tim da opozicija dođe na vlast, ali bih volio da vidim pro-NATO i proevropsku vladu uz podršku manjinskih zajednica”, rekao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije