Connect with us

Politika

SJUTRA KONGRES DPS-A: Đukanović najavio 60 odsto novih ljudi u GO

Published

on

Vanredni kongres Demokratske partije socijalista (DPS) biće održan sjutra a predsjednik te stranke Milo Đukanović je najavio da će u Glavnom odboru biti nešto više od 60 odsto novih ljudi.

On je u intervju za agenciju Mina ocijenio da je kongres DPS koji će biti održan u nedjelju biti “samo jedan međaš” u istoriji te partije, koji će im pomoći da nastave dalje putem realizacije veoma jasne, konzistentne i realne vizije.

Đukanović smatra da će Kongres biti prilika da se promjenama koje žele da preduzmu najavi nova etapa u političkom životu DPS-a koja, kako je naglasio, neće mnogo zadiratiu u programska opredeljenja.

Na pitanje da li ostaje na čelu DPS-a, Đukanović je odgovorio da je to dio razgovora.

“O tome ćemo, kao i uvijek do sada, ozbiljno razgovarati. Ovo je posljednji put da DPS na takav način bira predsjednika. U Statutu koji ćemo, vjerujem, usvojiti na kongresu, predviđeno je da najkasnije za dvije godine imamo neposredan izbor predsjednika stranke”, rekao je Đukanović.

Koordinator Odbora za pripremu Kongresa DPS-a Ivan Vuković kazao je u intervjuu za Pobjedu da ne razmišlja o visokoj partijskoj funkciji nakon Kongresa, ali da je zadovoljan prijedlozima opštinskih odbora vezanih za kadrovsku reformu partije.

Prema pisanju medija, u Programu DPS koji treba da bude usvojen na Kongresu, navedeno je da će ta stranka stvoriti politički savez koji će se suprostaviti negatorima crnogorskog identiteta i pokušajima ugrožavanja tekovina referenduma o nezavisnosti iz 2006. godine.

U Programu se navodi i da je manipulacija religijskim osećanjima jednog broja crnogorskih gradjana u režiji Srpske pravoslavne crkve poslužila kao izgovor za napad na fundamentalne vrednosti moderne Crne Gore.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije