Connect with us

Politika

SNP: Pozivamo Sekulovića da ispita zapošljavanja u MUP-u i Upravi policije

Published

on

Sergej Sekulović, Foto: Stevo Vasiljević

Socijalistička narodna partija SNP pozvala je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da što prije ispita zakonitost zapošljavanja u tom resoru i Upravi policije.

Oni su poručili da samo poštovanje zakona i postupanje u skladu sa pravilima meritokratije može Crnu Goru izvući iz ralja korupcije i nepotizma.

“Da su funkcioneri Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova i te kako vodili računa o sudbini svojih najbližih govori podatak da su uhljebljenje u ovim organima našla djeca i srodnici Veselina Veljovića, Zorana Lazovića, Zorana Ulame, Dragana Blagojevića, kao i sutkinje Suzane Mugoše. Ovi primjeri najbolje svjedoče o načinu na koji je vršeno zapošljavanje u ovim važnim institucijama, odnosno da je najbolja preporuka za zaposlenje bila to da ste u srodstvu za nekim od visokih funkcionera tih organa”, kazali su u SNP-u.

Kako su kazali, takvu praksu smatraju nedopustivim kršenjem svih važećih propisa u zapošljavanju u državnoj upravi, kao i poigravanjem sa principima meritokratije i vladavine prava čije se poštovanje od nas zahtijeva na putu ka EU.

“Insistiramo da nova Vlada, odnosno ministar Sergej Sekulović što prije ispita zakonitost ovih zapošljavanja i da ne dozvoli da se ovakvi slučajevi ubuduće dešavaju”, zaključili su u SNP-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije