Connect with us

Politika

URA: Prekidamo praksu krčmljenja najvažnih resursa

Published

on

Foto: URA

Vlada je na jučerašnoj sjednici dala saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje male hidroelektrane (mHE) Slatina na istoimenom vodotoku u opštini Kolašin, kao i budućih novih malih hidroelektrana, dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za mHE, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Ističu da mHe Slatina na istoimenom vodotoku gradi firma BB “Hidro” koja je u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsjednika države Mila Đukanovića.

“Ono što smo predstavili u predizbornoj kampanji građanima, a tiče se deklaracije o zabrani gradnje mHe na crnogorskim vodotocima sprovodimo u djelo. Za kratko vrijeme, od nekih nepunih radnih mjesec dana Vlade, mi smo uspjeli da zaustavimo dalju gradnju mHe na crnogorskim vodotocima i to je velika satisfakcija za nas ali i za sve naše simpatizere i članove”, tvrde u GP URA.

Oni navode da su počeli praksu raskida krčmljenja najvažnih resursa Crne Gore države koji, kako kažu, idu u džepove najbližih predsjednika Mila Đukanovića, te da su tek počeli države  sa tim procesom. Mole građane za strpljenje, jer je za realizaciju mnogih njihovih ciljeva potrebno mnogo više od mjesec dana participacije u vlasti.

“GP URA svojim djelovanjem i participacijom u novoj Vladi pokazuje da vodi računa o datim obećanjima i radi na zelenim politikama koje je utkala u svoja programska načela članstvom u Zelenim Evrope”, navodi se u saopštenju te partije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije