Connect with us

Vijesti

REKONSTRUKCIJA ILI NOVA VLADA: Počela treća runda razgovora parlamentarne većine

Published

on

Treća runda razgovora parlamentarne većine o rješavanju krize vlasti počela je u 17 sati.

Sastanku prisustvuju lideri Demokratskog fronta DF Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanik Pokreta za promjene PzP Branko Radulović, lider Demokrata Andrija Mandići poslanik Boris Bogdanović.

Takođe, za stolom su i predsjednik Socijalističke narodne partije SNP Vladimir Joković, lideri Demosa Miodrag Lekić i Prave Crne Gore Marko Milačić, te Miloš Konatar, Zoran Mikić i Zoran Miljanić iz URE i Maksim Vučinić iz Radničke partije.

Tu je i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, koji organizuje sastanak, a koji je ranije rekao da smatra da će ovaj biti i odlučujući.

On je kazao da će se prvo svi izjasniti jesu li za novu vladu, a potom jesu li za rekonstrukciju, dodajući da je protiv vanrednih izbora.

 

– Cilj je da se odagna dilema da li će se tražiti rekonstrukcija aktuelne vlade ili da se bira nova, no je u oba slučaja od suštinske važnosti da se traži rješenje iza kojeg može da stane 41 poslanik – istakao je Danilović prošlog četvrtka za Pobjedu.

Obje ideje su, kako je naglasio, legitimne, svakako da imaju i određene preduslove, ali je njegova procjena da su bliži zajedničkom stavu o rekonstrukciji nego o izboru nove vlade.

Moraju se, dodaje on, suočiti sa činjenicama, a ako za nešto ne budu imali međusobnu podršku njegov prijedlog će biti da se od te ideje odustane za sada i traži rješenje koje će podržati svi poslanici parlamentarne većine.

– U tome je suština i zbog toga vjerujem da je sastanak odlučujući, jer bi bilo zaista pomalo i smiješno da se makar ne odlučimo za opciju. Ukoliko to ne učinimo, onda je to vrlo jedan neplodan dijalog koji bi u tom trenutku već trajao duže od mjesec, i sumnjam da bi bez odluke u pravcu u kojem se krećemo sljedeći sastanak imao ikakvog smisla – ocijenio je Danilović.

Lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić očekuje da se do konačnog dogovora dođe u dijalogu s premijerom.

– Premijer, da bi imali uspješno finale ovoga procesa, mora da u određenoj fazi biti sudionik i učesnik samog dijaloga – rekao je Bečić.

On je kazao da je stanovište Demokrata potpuno jasno i nepromijenjeno, da je rješenje složene političke situacije u rekonstrukciji i osnaživanju ove 42. Vlade.

– Do koje bi došli uz saglasnost dvije strane, parlamentarne većine i Vlade, odnosno premijera – dodao je Bečić.

Pobjeda saznaje da će lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević odbiti na današnjem sastanku prijedlog Alekse Bečića o rekonstrukciji Vlade, koji predviđa djelimičnu popunu Krivokapićevog kabineta uz prethodni dogovor sa premijerom, saznaje Pobjeda.

 

Najjača poziciona grupacija pripremila strategiju uoči današnjeg novog kruga pregovoraDF-u neprihvatljiv Bečićev prijedlog o rekonstrukciji VladeLideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević kao i predsjednik Pokreta za promjene Neb…

Lideri DF-a će, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, uz podršku Medojevića i lidera SNP-a Vladimira Jokovića predložiti novu vladu po Dontovom količniku po kojem bi grupaciji oko DF-a pripalo najmanje šest resora kao i kontroni paket u izvršnoj vlasti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije