Connect with us

Vijesti

SPORT I POLITIKA: Jokić tražio od čelnika Bokelja da ne idu na Izbornu skupštinu FSCG

Published

on

Foto: Bokanews

Potvrda da se kontroverzni biznismeni, predsjednici opština, pa čak i crkveni velikodostojnici direktno miješaju u rad klubova, o čemu je Arena više puta pisala, stigla je i sa adrese predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića i sekretarke Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac! Oni su, dan prije sjednice Izvršnog odbora FSCG poslali dopis predsjedniku Skupštine FK Bokelj Dejanu Ognjanoviću, kojim predstavnicima tog kluba nalažu da ne prisustvuju Skupštini FSCG na kojoj je Dejan Savićević ponovo izabran za predsjednika.

U dokumentu u koji je Arena imala uvid navodi se da … kako je Rješenje Uprave za inspekcijske poslove izvršno danom donošenja te da eventualno izjavljena žalba ne odlaže njegovo neposredno stupanje na pravnu snagu, to Vas u svojstvu zakonskog zastupnika osnivača – vlasnika Kluba (predsjednik Opštine) i vršioca upravnog nadzora (Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti), pozivamo da delegati FK Bokelj ne prisustvuju sjednici Skupštine FSCG zakazanoj za 30. jun 2021. godine, ukoliko ista nasuprot zabrani Uprave za Inspekcijske poslove, bude održana. Na gore navedene stavove nas ne upućuje potencijalno opredjeljenje delegata FK Bokelj, već nas na isto obavezuje poštovanje ustavno – pravnog poretka države Crne Gore i institucija sistema države Crne Gore, kao i zakonom propisanih obaveza svih pravnih subjekata u Crnoj Gori, a naročito Fudbalskog saveza Crne Gore, Opštine Kotor i Fudbalskog kluba Bokelj – stoji između ostalog u dopisu koji su potpisali predsjednik Opštine Vladimir Jokić i Sekretarka sekretarijata za kulturu i sport Tatjana Kriještorac.

Serijom ,,suptilnih“ rečenica i uputstvom u kome se dosta čita između redova, a sve pod plaštom navodne demokratije, mira, pomirenja i ,,pobjeda, a ne podjela“, prvi čovjek kotorske opštine sugerisao je predsjedniku Bokelja što mu je činiti. Ako je i od Jokića, mnogo je.

Arena je već duže sportskoj javnosti ukazivala da je nova vlast u Crnoj Gori (đe su dominantni DF, Demokrate i Ura) ,,debelo“ umiješala prste u Izbornu skupštinu Fudbalskog saveza Crne Gore, a juče smo dobili dokaz koji je, dan prije održavanja Izborne skupštine FSCG, pojedinim klubovima, sportskim udruženjima – direktno njihovim delegatima u crnogorskoj ,,kući fudbala“, poslat kao obavezujuće štivo.

Primjer da očigledniji ne može biti u kojem se politika i političari sa najviših opštinskih instanci (čitaj Demokrate) direktno miješaju u sport.

Što će na ovo reći UEFA i FIFA? Da li zbog ambicija političara misle da sa funkcije vlasti mogu da upravljaju sa svim i svakim, da treba da ispašta fudbalski sport? Da li zbog ličnih ambicija pojedinaca, treba naša fudbalska reprezentacija, FK Budućnost, FK Sutjeska, FK Dečić i FK Podgorica, koji su izborili Evropu, treba da budu suspendovani?

Da li naš fudbalski sport, koji bez sumnje polako, makar po stadionima i organizovanošću klubova dostiže evropske standard, treba da se vrati godinama unazad? Da li su nam potrebne nove – fudbalske sankcije?

Ne. To ,,Ne“ je i na Izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Crne Gore reklo 27 delegata, među kojima je bio i ,,upozoreni“ predstavnik FK Bokelj Nikola Ševaljević. Nije poslušao direktivu prvog čovjeka Opštine Vladimira Jokića već se kao dugogodišnji sportista nosio tim aspektom gledajući u budućnost i za dobrobit našeg fudbala.

I još nešto – predsjednika Skupštine FK Bokelj Dejana Ognjanovića, na kojeg je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i naslovio ,,depešu upozorenja“ Dejan Savićević je imenovao za člana novog Izvršnog odbora FSCG.

Pobjeda fudbalske Crne Gore.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije