Connect with us

Vijesti

VJERSKO-POETSKI ZANOS BEĆIRA VUKOVIĆA: Nepomenik Krivokapić zida most između DPS-a i Demokrata

Published

on

Sad će po regionu, od sjutra će po brdovitom Balkanu da guraju rezoluciju o srpskom genocidnom narodu, i kurti i murti da guraju, uz brda i planine, crnogorsku sramnu rezoluciju. Aferim. Naročito Bečić, kojeg glasaju Srbi, Bečić – miljenik i mnogih sveštenika Mitropolije, zaključio je Vuković koji je i glasovima Bečićevih poslanika izabran na državnu funkciju

Književnik Bećir Vuković, koga je Skupština Crne Gore imenovala za predsjednika žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, u autorskom tekstu za portal blizak vrhu Srpske pravoslavne crkve Vidovdan, optužio je premijera Zdravka Krivokapića da je izdajnik koji je napravio koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista. Nazvavši ga nepomenikom, Vuković dodaje da je cilj Krivokapiću da napravi most između Demokrata i DPS-a.

– Nakon koalicije koju je Krivokapić realizovao sa DPS- om, zaslužio je da ovaj komentator od sada ne pominje njegovo ime. U budućim tekstovima zvaće se – nepomenik. Glasovima DPS-a, koji su krenuli da sruše oltar sveti, nepomenik ruši ministra pravde, člana Pravnog savjeta Mitropolije, koji je branio Crkvu u vrijeme mitropolita Amfilohija. Ruše pravnog zastupnika Mitropolije i advokata mitropolita Amfilohija – napisao je Vuković.

Dodaje da ovakve izdaje nije bilo od vremena ,, prokletog Sekule Drljevića“, kako ga je nazvao mitropolit Amfilohije.

– Ovaj nepomenik, koji je noću 30. avgusta ugalopirao u Hram do mitropolita Amfilohija, da metaniše, i poljubi ga u sijedu bradu, i ruku, u znak pobjede naroda i – rušenja – potonjeg komunističkog režima u Evropi. Ali, onaj glavni kamerman – sa nebesa, sve je snimio, i ostavio snimak u fioku od kamena, koju čuva onaj sa mačem od plamena – piše u vjersko-poetskom zanosu Vuković.

Vuković, koji baštini vrijednosti četničke ideologije, je u skandaloznom tonu predložio i isključenje Krivokapića iz Srpske crkve.

– Koji ne sklapa krila, niti odlaže tasove na kojima mjeri duše i grehove. Džabe se sad neki popovi odriču nepomenika, oni koji su potpisali ugovor sa njim. A kako je krenulo sa tim ugovorom, za očekivati je da i nepomenik bude izopšten iz crkve, i da se pridruži depeesovcima i esdepeovcima i esdeeovcima i inim esesovcima, svima onima koje je mitropolit Amfilohije isključio iz crkve. To je pravda koja sustiže nepomenike i nepomenike i nepomenike. Amin – navodi se u uratku Vukovića.

Nepomenik, kako tvrdi, ima jasan zadatak – da napravi most između Demokrata i DPS-a, i to ,,radi, zida, majstoriše sa velikim uspjehom. Aferim“.

– Te dvije partije naočigled sve javnosti izglasale su Rezoluciju o srpskom narodu kao genocidnom narodu i ne može ih nikakva ovozemaljska voda oprati pred ovozemaljskim sudom, istorijom. Treba samo vidjeti ima li među njima Srba. Ni Bosna i Hercegovina zvana Federacija nije izglasala rezoluciju da je srpski narod genocidan, ali jeste Crna nam Gora – jesu Bečić, Milo, Dritan, Brajović.

Sad će po regionu, od sjutra će po brdovitom Balkanu da guraju rezoluciju o srpskom genocidnom narodu, i kurti i murti da guraju, uz brda i planine, crnogorsku sramnu rezoluciju. Aferim. Naročito Bečić, kojeg glasaju Srbi, Bečić – miljenik i mnogih sveštenika Mitropolije – zaključio je Vuković, koji je i glasovima Bečićevih poslanika izabran na državnu funkciju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije