Connect with us

Politika

VLADA opozvala Nebojšu Kaluđerovića

Published

on

Vlada Crne Gore je današnjoj usvojila predlog da se Nebojša Kaluđerović opozove sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u u Vašingtonu, zbog isteka mandata.

U obrazloženju se navodi da je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović ovaj predlog uputio Vladi na osnovu člana Zakona o vanjskim poslovima.

“U obrazloženju predloga je naveo da je Ukazom Predsjednika Crne Gore, broj: 01– 371/1 od 7. aprila 2017. godine, Nebojša Kaluđerović postavljen na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kanadi, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu, da je članom 40 st. 4 i 5 Zakona o vanjskim poslovima propisano da predlog za opoziv ambasadora utvrđuje Vlada, na predlog ministra vanjskih poslova, kao i da Predsjednik ukazom opoziva ambasadora, da je članom 41 stav 3 istog zakona propisano da se ambasador na nerezidentnoj osnovi postavlja i opoziva u skladu sa članom 40 Zakona, bez obaveze pribavljanja mišljenja odbora Skupštine nadležnog za međunarodne odnose, pa shodno članu 40 stav 4, a u vezi sa članom 41 stav 3 Zakona o vanjskim poslovima, predlaže da Vlada utvrdi predlog za opoziv Nebojše Kaluđerovića sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Sjedinjenim Meksičkim Državama, na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Vašingtonu, zbog isteka mandata”, piše u obrazloženjima.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog Radulovića i utvrdila predlog da se Nebojša Kaluđerović opozove sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Vašingtonu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije