Connect with us

Politika

VLADA: Upućena nova molba za izručenje Svetozara Marovića

Published

on

Naš prioritet je borba protiv organizovanog kriminala, a ljudi koji su opljačkali državu moraju da odgovaraju, a oni koji su osuđeni moraju biti iza rešetaka saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na vanrednoj konferenciji za medije.

“Neopravdano je i krajnje kompromitujuće da Svetozar Marović koji je priznao da je na čelu organizovane kriminalne grupe sada slobodno šeta drugom državom, a da njegov sin , koliko smo saznali, obavlja poslovne akivnosti,” rekao je Abazović

Ministar pravde Vladimir Leposavić je rekao da su jutros uputili  DHL-om molbu za izručenje Svetozara Marovića.

“Sada drugi put uručujemo ovu molbu, u ime nove vlasti. Nije uobičajeno da se molba ponavlja u razmaku od godinu, a nije uobičajeno ni da ne dobijemo službeni odgovorna tu molbu. Ne znamo zašto tog odgovora nije bilo, pa molbu ponavljamo.”

Evropska konvencija o ekstradiciji i Bilateralni ugovor Crne Gore i Srbije o izručenju su osnovna za molbu i pravni ugovori  koja zahtijevaju djelovanje.

Crna Gora garantuje da će Svetozaru Maroviću biti omogućeno liječenje ovdje.

“Nije cilj molbe da se narušavaju odnosi dvije države i niko ne želi da koristi pravnu situaciju da bi pogoršavao međunarodne odnose, već da se zajednički sprovede zakon,” rekao je Leposavić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije