Connect with us

Politika

VULETIĆ: Plašim se da se ovoliko miješanje Srbije ne završi žrtvama

Published

on

Predsjednik Građanskog demokratskog foruma u Srbiji Zoran Vuletić kazao je da veoma strahuje da se čitava stvar sa ovakvim miješanjem Srbije u crnogorske prilike ne završi uz žrtve.

“Stepen provociranja Crne Gore je zaista ogroman. Nešto što je prošlo u Šapcu ili drugim gradovima Srbije u kojima su naprednjaci na silu preuzimali vlast, sumnjam da može mirno proći u Nikšiću”, kazao je on u intervjuu Vikend novinama.

On je kazao da je užasno zabrinjavajuće prisustvo funkcionera SNS-a u Nikšiću iz dva ugla: prvi je dokaz da ne priznaju nezavisnu Crnu Goru, a drugi je taj što je apsolutno jasno da su došli da rade/finansiraju kampanju novcem koji su na koruptivni način stekli u Srbiji.

“Politička matrica i kontinuitet u porukama su jasni, imali smo prvo: “Ne damo svetinje”, pa “Ne damo Crnu Goru”, sada “Ne damo Nikšić”. Pošto se radi o rodnom gradu predsjednika Đukanovića, to sigurno daje dodatni motiv u budućem tumačenju rezultata, mada vjerujem da bi se na isti način ponašali i na bilo kojim drugim izborima. Prosto rečeno, u nažalost većinskoj Srbiji se stiče utisak nedovršenog posla na izborima 30. avgusta 2020. godine. Najzad, katastrofalno je što se na ovaj način neuporediva, čak i u našem regionu izborna manipulacija, otvorena kupovina glasova i nasilje prenose u Crnu Goru”, rekao je on.

Kako je dodao, opozicija i vlast u Srbiji su nepomirljivo podijeljeni po pitanju svega osim kada je u pitanju srpski svet.

“Osjećaj nedovršenog posla pomiješan sa utiskom da “smo” tu na dohvat ruke frustrira većinu društveno političkih aktera u Srbiji. To možemo jasno vidjeti na svim stranama, vlast kontroliše sve medije sa nacionalnom frekvencijom i dio kablovskih operatera, takođe i sve tabloide. Opozicioni bivši SzS kontroliše ostatak kablovskih operatera i oni među sobom prave nepomirljive podjele i razlike o svemu osim kada je u pitanju izgradnja tzv. srpskog sveta”, kazao je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije