Connect with us

Politika

ŽIVKOVIĆ: Kraj se nazire, smjenom premijera pada vlada

Published

on

U strahu od novih izbora, jer i sami znaju da nikada više neće imati izborni rezultat kakav su imali na posljednjim izborima u Crnoj Gori, uz pomoć crkve i ozbiljnu logistiku Srbije, ovo društvo na vlasti će pokušati sve da opstane, kazao je za portal Radio Skala Miodrag Miko Živković, predsjednik Savjeta Girađanske inicijative 21 maj.

Na pitanje da li je moguće da koaliciona vlast smijeni kompletnu vladu i formira novu, Živković je odgovorio da će sadašnja vlast, nakon pada vlade koji je sve očigledniji, pokušati da sastavi neku svoju novu vladu.

Međutim, postavlja se pitanje legitimiteta takve vlade.

U ovom trenutku, mišljenja je Živković, sadašnja vlast je ubijeđena da tako nešto može, ali pravna stuka tu mora dati konačan odgovor.

“Naime, smjenom premijera ja lično mislim da pada i kompletna vlada i da se jedino rješenje može naći u novim parlamentarnim izborima. Biće sigurno različitih tumačenja, ali je jedna stvar zasigurno izvjesna, a to je da se ova agonija približava kraju. Kraj se nazire i ja vjerujem da, koliko god oni pokušavali da ovo stanje prevaziđu, to je nemoguće”, smatra Živković.

Ovih dana u različitim oblicima protesta budi se narod crnogorski. Ogromno je nezadovoljstvo, jer se u Crnoj Gori zaboravilo na život, na cijene koje divljaju, ulje, račune, prevoz , dažbine…

Na ovu konstataciju Živković smatra da je bilo očekivano da se građani Crne Gore probude i da pokažu ozbiljnu reakciju na ovo što se dešava.

Ona tačka koja je na najbolji način ujedinila crnogorske građane jeste zajednički pokušaj očuvanja tekovina antifašizma. Jer, svi moramo biti svjesni, kaže on, da građanske vrijednosti, antifašističke tekovine Crne Gore i sekularizam nemaju alternativu.

“Sjajno je to da su građani Crne Gore odreagovali upravo na način da zaštite ove njene najveće vrijednosti, jer, ako zaštitimo tekovine antiofašizma, mi smo u svakom slučaju zaštitili i sačuvali građansku Crnu Goru”, poručio je Živković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije