Connect with us

Ostali sportovi

COK: Uručene nagrade najboljima, za Brguljana velika čast

Published

on

Foto: COK

Draško Brguljan je u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) proglašen za najbolje sportistu Crne Gore u 2020. godini.

Brguljan je sa crnogorskom vaterpolo reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

“Čast mi je što sam izabran za najboljeg sportistu svoje države. Svim sportistima poželio bih što više uspjeha i da ostvare svoje ciljeve. Rukometašicama da se kvalfikuju na Olimpijske igre i nadam se da ćemo mi biti druga nacionalna selekcija koja će igrati u Tokiju”, kazao je Brguljan.

Foto: COK

Najbolji mladi sportisti su zlatni sa Evropskog bokserskog prvenstva za mlade u Budvi, Petar Liješević i Bojana Gojković, koja je treći put dobila to priznanje.

Najbolje nacionalne selekcije su vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija.

Brguljan, koji se u ime saigrača, zahvalio na priznanju i organizaciji manifestacije u teškoj epidemiološkoj situaciji.

“Hvala na organizaciji u ovakvim uslovima, nadam se da će već naredne godine sve biti vraćemo na staro, kao što je nekada bilo. Hvala na priznanju, nadam se da ćemo ga opravdati”, kazao je Brguljan.

Kapitenka rukometne reprezentacije Jovanka Radičević, zahvalila se na nagradi, navodeći da očekuje dobre rezultate i u narednoj godini.

“U ime reprezentacije zahvaljujem se na nagradi, zasluženoj, vjerujem da će ova olimpijska godina, ako bude moglo da se igra, biti još uspješnija i vjerujem da ćemo i dalje ređati dobre rezultate kao i do sad”, kazala je Radičević.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da se Crna Gora, iako je godina prošla sa mnogo manje takmičenja, može pohvaliti ostvarenim rezultatima.

“Vaterpolisti su bili treći u Evropi, podmlađena ekipe je napravila sjajan rezultat što nam daje nadu i vjeru u njihov budući potencijal, a vjerujem da će ga pokazati. Donijelu su bronzanu medalju i na taj način zavrijedili priznanje, kao najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji”, kazao je Simonović.

Prema njegovim riječima, rukometašice su crnogorsku javnost mnogo puta obradovale i osvojile za najvažniju olimpijsku medalju iz Londona.

“Sa Evropskog prvenstva nijesu došle sa odličjem, ali su došle svijetlog obraza. To je pokazatelj jedne, takođe, mlade ekipe u rukometu, a uz nekoliko iskusnih, imamo se čemu nadati. Vjerujem da će mlade djevojke pokazati potencijal i biti kvalitetne nasljednice one sjajne generacije i generacija koje su nas godinama unazad odbradovale rezultatima”, rekao je Simonović.

On je istakao da je za sportistu godine bilo nepodijeljeno mišljenje i da je ogromna većina Saveza, kompletan Upravni odbor dao podršku proslavljenom vaterpolisti Drašku Brguljanu.

“Sjajni Draško, koji na lijep način privodi kraju sportsku karijeru, u 36. godini, zavrijedio je priznanje. Pričali smo i ubjeđivali smo ga da nastavi još da igra i sigurno će nastaviti. Završio je sve što je trebalo u karijeri, siguran sam da ćemo ići na OI, a nakon toga volio bih da igra i da uživa u onome što radi najljepše na svijetu”, kazao je Simonović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije