Connect with us

Fudbal

SENZACIJA: Makedonci nadigrali Njemce

Published

on

Makedonija je u 3. kolu grupe J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobijedila Njemačku u Duisburgu 2:1.

Hrabri Makedonci odlično su se nosili s ogromnim favoritom, a poveli su u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, kad je akciju golom završio iskusni Goran Pandev.

Dugo su gosti kombinovali oko šesnaesterca domaćina, Bardhi je uputio nešto između udarca i ubačaja na vrh peterca, a tamo je potpuno sam bio Pandev koji je samo skrenuo loptu u gol za 0:1.

Njemačka je izjednačila u 63. minuti golom Ilkaja Gundogana iz penala koji je skrivio Alioski na Saneu. Domaćini su stiskali i pokušavali, ali nisu stvorili previše izrazitih šansi. Makedonci su se dobro branili i do pobjede došli u 85. Minute.

Ademi je primio odličan pas u šesnaestercu i još bolje poslao loptu na vrh peterca Eljifu Elmasu koji rutinski pogađa za 1:2. Igralo se čak sedam minuta sudijske nadoknade, ali Njemačka nije uspjela doći do boda.

Makedonija je postala prva reprezentacija koja je pobijedila Njemačku u kvalifikacionim susretima za SP nakon 35 utakmica.

Nakon tri odigrana kola vodeća na tablici je senzacionalno Jermenija s maksimalnih devet bodova, a tri manje imaju Makedonija i Njemačka.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije