Connect with us

Košarka

ABA: Budućnost možda odlaže put za Zadar, u hrvatskom timu virus kod istih igrača

Published

on

Foto: ABA KK Zadar/Zdravko Kucelin

Košarkaši Budućnosti dobili su negativne nalaze na koronavirus, saopštili da kreću put Dalmacije na utakmice protiv Zadra i Splita, ali je plan promijenjen u utorak neposredno pre ponoći, kako javlja Sportklub.

Naime, Zadar je u šampionatu Hrvatske pobijedio Osijek 73:70, a potom objavio na zvaničnom sajtu da je upravo iz Osijeka stiglo novo pojačanje, Antonio Jordano, najbolji strijelac prvenstva u dosadašnjem dijelu sezone.

Očekivalo se da se misli Zadrana usmjere ka duelu sa ekipom Budućnosti, ali po svemu sudeći od pomenutog duela neće biti ništa, jer je klub uputio zahtjev za novo odlaganje utakmica zbog pozitivnih nalaza na koronavirus.

Podsjećanja radi, Zadar je nedavno odložio utakmice sa ekipama Cibone i Borca iz Čačka. Kako nezvanično saznajemo, virus se ponovo javio kod istih igrača, a ukoliko se ova vijest potvrdi, odnosno ukoliko ABA liga dobije potvrdu nadležnih epidemiologa, a gotovo je izvjesno da hoće, Zadar će ponovo morati u karantin od deset dana, što u prevodu znači da neće igrati protiv Budućnosti 7. januara, a ni protiv Mornara tri dana kasnije.

U tom slučaju, Budućnost će nastaviti sa radom, a misli usmjeriti ka duelu protiv Splita koji je na programu 10. januara, odnosno meču sa Burgom na startu Top 16 faze Evrokupa, dok će Barani imati vremena da na miru isplaniraju put u Španiju, gdje će u u istom takmičenju odmjeriti snage sa Gran Kanarijom.

Pomenute utakmice na evropskoj sceni su na programu 12. januara.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije