Connect with us

Košarka

BARTOMEU: Budućnost kandidat za A licencu, ali ne i prioritet

Published

on

Prvi čovjek Evrolige, Đordi Bertomeu kazao je da je to takmičenje otvoreno za proširenje, ali i za dodjeljivanje A licence.

Bertomeu je to izjavio tokom gostovanja u Minehnu.

“Ne mogu da otkrijem imena, ima dosta timova širom Evrope koji žele da igraju Evroligu, lista je poduža, što govori o tome da je takmičenje uspješno. Partizan i Crvena zvezda su kandidati, kao i Budućnost, ali imamo i klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji mogu da budu kandidati za A licencu. Za mene je jako važan koncept Evrokupa, jer s nekim klubovima imamo mogućnost da radimo godinama unazad, zbog čega nam je mnogo lakše da razmišljamo o njima kao kandidatima”, izjavio je Bertomeu.

Za Bertomeua je prioritet da A licencu dobiju klubovi iz Njemačke i Francuske a aktuelna je priča i o timu iz Velike Britanije.

“Sada je najvažnije da vidimo možemo li da uključimo timove poput Asvela i Bajerna. Nama je Bajern od izuzetnog značaja jer je u pitanju globalno jedan od najvećih brendova. Najlakše je nekog samo pozvati u takmičenje, mi kao vlasnici lige želimo da ukažemo na sve obaveze i odgovornosti koje nosi poziv, šta možemo da ponudimo”, objasnio je Bertomeu.

Bartomeu misli i na Eurokup.

“Za nas je Evrokup je izuzetno važan, jer daje direktan plasman u Evroligu. U budućnosti će takmičenje biti sastavljeno od najjačih klubova tog ranga, jer potencijalna buduća licenca doći će upravo kroz Evrokup, gdje ćemo pokušati da pomognemo klubovima da podignu nivo i postanu u rangu Evrolige”, zaključio je Bertomeu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije