Connect with us

Košarka

MORNAR GOSTUJE CEDEVITI: Za Pavićevića neizvjestan meč koji je teško prognozirati

Published

on

Cedevita Olimpija i Mornar igraće sjutra derbi utakmicu 12. kola ABA lige.

Cedevita Olimpija je jedan od rijetkih abaligaša koji ima pozitivan skor sa Mornarom.

Zanimljivo je da Mornar nijednom nije dobio Cedevitu u šest mečeva, ali je dva puta savladao ekipu koja se od prošle sezone zove Cedevita Olimpija.

Trener Pavićević očekuje težak meč protiv kvalitetnog rivala, ali ističe da će njegova ekipa biti spremna i da je krajnji rezultat neizvjestan.

„Cedevita, kao i mi, pretenduje na najveći plasman i ovo je, svakako, jedan od derbija ABA lige. Sa pravom pretenduje jer su napravili odličan tim. Radi se o izuzetnoj kvalitetnoj ekipi, sastavljenoj od iskusnih, kvalitetnih igrača, koji su dobro uklopljeni od strane trenera Golemca. Digli su nivo igre, igraju jako dobro, možda u ovom trenutku i ponajbolje u ABA ligi i zaista zaslužuju svaki respekt.  Nama je svaka utakmica u ABA ligi podjednako važna, a derbiji nose veću težinu i važnost. Igramo na gostujućem terenu i eventualni uspjeh bio bi veliki korak ka zacrtanom cilju. Ali, neće biti nimalo lako, čeka nas izuzetno teška, zahtjevna utakmica, moramo biti fokusirani 40 minuta na zadatke koje ćemo postaviti i samo tako možemo doći do dobrog rezultata“, upozorava Pavićević.

Trener Mornara kaže da ne voli da progozira.

„Ne idu mi prognoze od ruke. Mogu samo da ponovim: respektujemo ekipu Cedevite ali vjerujemo u svoj kvalitet. I pred ovu utakmicu  rekao sam svojim igračima, kao i pred svaku drugu, da poštujemo protivnika, ali prije svega moramo da vjerujemo u svoj kvalitet i ono što radimo. Imali smo sedam dana na raspolaganju da se utreniramo, da se malo i osvježimo i mislim da ćemo biti spremni za utakmicu u Ljubljani. A rezultat je zaista vrlo teško prognozirati“, naglasio je Mihailo Pavićević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije